Nu este ilegal, dar ai grija ce faci cu ea.Mai bine pune ceva rosu sau verde sau orice culoare numai sa fie deschisa in capatul tevii sau undeva, ca sa avertizeze ca nu este o arma letala.In America un copil a fost impuscat de un politist din cauza unei arme airsoft care nu avea acea chestie colorata in capatul tevii.Nu conteaza ca e bricheta, ceilalti nu stiu asta deci ai grija ce miscari faci cu ea in mana ca s-ar putea sa ajungi batut, impuscat, amendat.
Si daca esti atacat de cineva o poti folosi ca nu reprezinta nici un pericol.Dar poate fi o problema: infractorul poate continua pana vede ca armezi si pui siguranta pe modul de tragere.Si cum nu poti face asta s-ar putea sa ti-o iei.
Eh daca nu reactioneaza din prima vad eu cum ma descurc mersi de raspuns oricum
Nu este ilegal sa ai o bricheta tip pistol, ilegal ar fi daca ai incerca s-o folosesti pentru comiterea unei infractiuni.
Nu, de ce ar fi interzis? problema e sa nu scoti bricheta/pistol intr-o banca sau in fata unui politist ca te-ai putea trezi cu un pistol adevarat indreptat catre tine.
Dar daca as fi atacat de cineva nu neaparat cu o arma...si as indrepta bricheta /pistol spre el cu speranta sa-l sperii...asta ar putea intra la caz penal pe motiv de amenintare cu arma?
Daca ai ceva specific in minte intreaba-l pe Ioandelasal, el e expert in probleme de legislatie, asa in mare pot sa-ti spun si eu ca nu e ilegal si ca daca esti atacat nu vad cum ai putea fi tu acuzat ca l-ai speriat.
Nu este interzis. Este interzisa doar folosirea acestui obiect pentru intimidare, amenintare, etc.