Întrebare recomandată | HayateRA a întrebat:

Salut, TPU! Mama mea a divorțat de tatăl meu biologic în 2019 și nu-mi plătește pensie alimentară. Eu nu mai țin legătura cu el de câțiva ani și vreau să știu cum putem afla locul lui de muncă. La forțele de muncă? (N-am știut unde să încadrez întrebarea)

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca as-a obligat sau a fost obligat, prin hotarare judecatoreasca, sa-ti plateasca intretinerea (pensie alimentara) atunci puteti face plangere penala (daca esti minor impreuna cu mama ta) pentru abandon de familie si organul de urmarire penala trebuie sa afle unde se gaseste in prezent si unde lucreaza.
Daca nu s-a obligat sau nu a fost obligat atunci trebuie sa va interesati voi si sa indicati domiciliul/resedinta si apoi instanta il va cita si ii va solicita sa indice locul de munca.
Pentru aceasta va puteti adresa la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti.

9 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Poti sa-l dai in judecata direct cica.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns:

Dar unde locuieste stii?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă afli locul de muncă, nu ai rezolvat nimic.

| HayateRA explică (pentru mi25):

Nu stiu daca mai locuieste acolo unde stiam

| mi25 a răspuns (pentru HayateRA):

Poti sa faci o cerere (daca esti minor, mama ta) la ITM pentru a cauta locul de munca al tatalui tau. Pentru asta trebuie sa-i cunosti CNP-ul.
Aveti hotarare judecatoreasca in care sa se prevada ca tatal tau este obligat sa-ti plateasca pensie de intretinere? Daca nu aveti atunci trebuie sa va adresati instantei de judecata. Daca nu aveti hotarare judecatoreasca nu va puteti adresa nici unu executor judecatoresc, nici sa faceti plangere penala.
Sa stii ca speta (actiunea) este destul de grea pentru cine nu are cunostinte juridice. De aceea e bine sa consultati un avocat.
Poti deschide actiune in instanta (daca esti minor, mama ta),

| mi25 a răspuns (pentru sadrian46):

Este important si unde are locul de munca, mai ales daca nu stie domiciliul, in vederea deschiderii unei actiuni in instanta - daca nu exista. Iar daca exista hotarare judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere, prin executor judecatoresc poate pune poprire pe salariu.

| mi25 a răspuns:

@Ioandelasal: Daca instanta a dat o hotarare, nu mai da o hotarare sa indice locul de munca. Daca se cunoaste domiciliul, acest lucru se face prin executor judecatoresc. Acesta poate cere politiei sa indentifice locul de munca al tatalui.
Daca nu se cunosc date despre domiciliu sau locul de munca se pot face cereri si plangeri - unele prin executor judecatoresc - la politie, la Inspectia Muncii.