anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

mama mea a murit acum 5 ani, in urma intamplarii eu am ramas singur, si sunt unicul mostenitor al apartamentului in care noi locuiam inainte, si eu locuiesc in el actualmente.
Problema e ca: apartamentul vine dintr-un divort al mamei mele cand in urma partajului i-a revenit ei apartamentul printr-o hotarare judecatoreasca.
Actul de proprietate este pierdut si nu am idee cum sa il recuperez, iar eu trebuie sa fac taxa de succesiune si de asemenea nu stiu unde sa merg si ce ar trebui sa fac.
Tatal meu s-a despartit de mama inainte ca eu sa ma nasc deci nu ar fi vreo problema din partea lui.
Deci: Ce trebuie facut pentru succesiune? Unde trebuie sa merg pentru a restitui actul de proprietate, si ce alte acte ar trebui sa mai fac?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui daca mama ta a intabulat pe ea apartamentul, in baza hotararii judecatoresti de partaj.
Daca l-a intabulat nu este nici o problema, mergi la Biroul de cadastru si publicitate imobiliara, din circumscriptia judecatoriei de care apartii si scoti un extras de CF pentru informare. Cu acesta si certificatul de deces al mamei mergi la un notar public, din aceeasi circumscriptie si soliciti deschiderea procedurii succesorale. De la el vei afla de ce acte mai ai nevoie si cat te costa si, dupa dezbaterea succesiunii, vei primi certificatul de mostenitor, care va fi inscris in CF si vei deveni proprietar legal al apartamentului.

| Dante30 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ai putea te rog sa imi explici ce inseamna "a intabula", caci nu inteleg ce vrei sa spui prin "a intabulat pe ea"

| Ioandelasal a răspuns (pentru Dante30):

A intabula inseamna a inscrie dreptul de proprietate a unui imobil in Cartea funciara, astfel devenind proprietar legal.
In raspunsul meu "a intabulat pe ea" inseamna ca mama ta si-a inscris dreptul de proprietate asupra apartamentului in Cartea funciara.

| Dante30 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Vizavi de asta nu stiu ce sa zic... probabil... mama a facut cancer san si s-a degradat in timp, iar cand a murit eu aveam doar 14 ani deci nu prea stiu. O sa ma interesez Si am sa fac ce mi-ai spus, multumesc.

| miolina a răspuns:

Asa, deci, lauda-te mult si bine ca altul sa ti-l sufle de sub nas. De ce nu intrebi autoritatile?

| MskDesign a răspuns:

Cred ca ar trebui sa te duci la tribunal si sa ceri hotararea judecatoreasca si cu actele tale de identitate.

| radubz a răspuns:

Sfatul meu este sa pui aceasta intrebare pe siteul avocatnet. Cauta termenul acesta pe Google. Acolo vei oameni care lucreaza in domeniu si care te pot ajuta.

| BandituBanditilor12 a răspuns:

Ar fii bine sa te duci la un executor.El va stii ce-i de facut!