Eu pe Lasconi o votez si in turul 2, dar sper sa ramana turul 2 cum e, ca sa mai apucam sa o votam. Ca daca se anuleaza, nu stim cine va urma in turul 2 si nu vreau...sa vad ca e PSD pe locul 1 iar ca si in parlament, ca sa mai urce inflatia cat blocul prin dat la salarii din pix.
Ca nici PNL nu vreau, ca stim ca atat timp cat s-au aliat cu PSD, e clar ce e si de aia. Daca iese PSD si PNL in tur 2 nou, nu ma duc la vot, si aia e. Sa iasa oricare dar cu USR al doilea candidat.
Am dat o sansa USR pentru ca e un partid format din oameni destepti, IT-isti multi din ei, au afacerile lor, nu ar sta in furat ca astialalti care au ajuns acolo tocmai ca nu stiau sa faca mai nimic, si daca nu fura, crapa.
Se zice ca e proasta rau Lasconi (sa o luam ca ar fi asa), nici nu conteaza, ca are consilieri, nu e de capul ei acolo, poate avea si sustinere in parlament, etc.
Nu cred ca va castiga Georgica ca il scot astia din cursa pana duminica, mi se pare ca o sa-l aresteze ca au descoperit ca e spion strain (desi au aflat asta de o saptamana, dar au zis-o acum PSD, ca sa nu cumva sa piarda voturi).
Si oricum si daca trece turul 2, CCR poate sa nu valideze alegerile, nu e asa simplu. Si il pot aresta pana depune juramantul.
Sau cine stie..auzi ca duminica a avut un accident, sau ceva de genul asta.
Este o tactică foarte bine cunoscută și folosită în politică prin care se încearcă dezinformarea, manipularea și scăderea încrederii alegătorilor că ar trebui să voteze, prin inducerea ideii că alegerea lor nu va schimba nimic, ci tot candidatul pe care nu și-l doresc va câștiga.Ați căzut în plasa lui Georgescu o dată, nu cadeți și a doua oară!
Nu e ilegal să-ți exprimi în mod liber/public și nici un mare secret să-ți expui preferintele politice. E secret doar în momentul în care votezi, dar doar pentru ca e ilegal sa promovezi candidatul sau partidul în perimetrul secției de votare.
Îl țin secret doar cei care se jenează de propria alegere.
Cheers
Avand in vedere felul in care sunt sfasiati o parte din alegatori, sfatul de a tine votul secret ramane unul de bun simt.
Dacă ești pe partea corectă, a democrației, libertății, dreptății și progresului, nu ai de ce sa te temi, dimpotriva, spune cu voce tare, eu te susțin dacă dorești.
Cheers
"pe partea corectă"
M-ai lamurit.
O sa sper ca Romania nu a luat-o chiar in halul asta razna. Eu o votez pe Lasconi. Dintre cunostiintele mele, cu o exceptie (fix cel mai cu capul pe umeri, iti dai seama) toti spun ca o voteza pe Lasconi. Totodata, realizez ca locuiesc intr-o bula, deci ma astept la orice.
F bine ca o voteaza pe Lasconi cei din cunostintele tale, eu am argumentat de ce o votez, pentru ca partidul USR care o sustine e format din oameni destepti, intelectuali, IT-isti, nu toti prostii. Nu ca imi place mie de figura ei sau cat de frumos suna USR, ori doar sa votez contra celorlalti si atat.
Cunostintele tale cum isi argumenteaza votul pentru Lasconi? Pe ce baze o voteaza?
Pe baza că nu e Georgescu
Sincer acum, Lasconi nu era nici pe departe prima mea opțiune, dar votez aici raul cel mai mic. USR sunt, in general, prea progresiviști pentru gustul meu, dar daca pe ei trebuie să-i susțin că sa nu ajungă să ne reprezinte un extremist schizofrenic, atunci așa sa fie.
Cine ajunge să voteze cu personajul ăla sumbru doar pe motiv că e bărbat e de-a dreptul cretin.
Chiar si pe Tiktok pierde sustinere. Acum cu ancheta si faptul ca DIICOT este implicat, e de natura normalului ca fundatia lui subreda sa pice ca un castel din carti de joc.
Să sperăm că va fi arestat și nu va ajunge președinte, că altfel...
Classiffied întreabă: