| whowholsw a întrebat:

Nu sunt prea interesat de politica si genul asta de chestiuni care ar cam trebui sa fie in interesul tuturor, deci discutia pe care o propun nu are decat scopul de a-mi forma o ideea mai realista legata de doua aspecte: LGBT si feminism. Ce parere aveti despre cele 2? Despre drepturile pentru care lupta, pe buna dreptate din ce am auzit pana acum, atat cat am auzit? Libertatea de exprimare este un drept recunoscut international, dar mai exista o astfel de ideologie in zilele noastre sau a existat vreodata, amenintata de terorism sau de pericolul de produce discriminare. Asta pentru ca intrebarile nu vizeaza doar Romania, ci contextul international. Un ultim punct mai vreau sa ating: e corect pentru copii sa creasca in familii cu parinti de acelasi sex? Stiintific vorbind.

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Intr-o societate nu au ce cauta manifestari nici de genul LGBT si feminism, adica cu alte cuvinte persoane GAY.
Nu are nimeni nimic cu ei, dar ar trebui sa stea in banca lor, societatile si lumea aceasta a fost creata doar prin dualitatea barbat-femeie si niciodata pe barbat-barbat sau femeie-femeie.
Aceste minoritati ar trebui sa stea linistite.
Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa aiba dreptul sa intemeieze o familie nici cu hartie de la stat nici nimic, sa numai vorbim de adoptii...nu vor crea decat monstri in gandire, pentru ca nu poti sa ai ca parinti doua femei si apoi sa fii om intreg la minte, parerea mea si nu trebuie sa fiti de acord cu ea.
Cei care au creat acele organizatii non-profit cat si europarlmentarii care ii sustin sunt cu aceleasi incadrare sexuala, de ce as lua eu acum apararea rromilor care fura prin afara daca nu as face acelasi lucru ca si ei sau nu as fi unul de-al lor?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am absolut nimic cu gay. Sa aibă aceleasi drepturi ca un cuplu casatorit din punctul meu de vedere, insa sa poata adopta doar atunci cand toate cuplurile hetero au reusit sa adopte.

Cat despre fiminism... Meh. Sustin dreturile femeilor si egalitatea intre sexe pana cand se dramatizeaza.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

LGBT-ul este o realitate.
Doar că ar trebui să se numească LHBT, H de la Homosexual, să fie clar despre ce este vorba.
După mine LGul mai exact LH-ul este handicap psihosexual.
Copii crescuți de cupluri unisexuale handicapate riscă să ajungă și ei handicapați. Așa că nu e corect.

| AC4S4 a răspuns:

Gruparile LGBT doresc niste drepturi ce nu le sunt destinate lor.
Evident ca dreptul la viata, dreptul la libertate trebuie sa le aiba, precum le are orice om. Insa, dreptul la casatorie (ma refer la doua persoane de acelasi sex), dreptul de a folosi baile femeilor (tu fiind barbat identificandu-te ca femeie), dreptul la adoptie din partea cuplurilor nu le sunt destinate, unele sunt dubioase.

Feminismul nu stiu pentru ce lupta. Salariu? In lumea vestica (inclus Romania) este egal intre sexe (cand vine vorba de acelasi job, aceleasi studii, aceeasi experienta). Dreptul la a ucide (sau "avort")? Nu e moral. Sunt anti-discriminare? Foarte bine, si-au gresit doar locatia, nu e nevoie in Europa-SUA de o ideologie care lupta impotriva unei probleme ce nu exista in aceasta zona.

"e corect pentru copii sa creasca in familii cu parinti de acelasi sex?" - Sanatos si normal este ca un copil sa creasca si cu parintele matern si cu cel patern. Familia trebuie aparata, dar si educata. Nu inseamna ca este sanatos sa stea acasa cu un tata alcoolic, de exemplu. Protectia copilului trebuie sa fie mai serioasa in aceste cazuri.

| IvyShade a răspuns (pentru AC4S4):

Cu anumite lucruri pe care le-ai spus sunt de acord dar, egalitate între sexe în România? S-o văd pe asta înainte să mor. Dacă ești femeie ești plătită mai puțin si produsele sunt mult mai scumpe. Un copil cu 2 tați sau 2 mame nu o să fie cu nimic diferit. În general aceste relații tind să fie extrem de apropiate de una normala.

| flixbuster a răspuns:

Discriminarea de orice fel este rea. Si aia negativa si aia pozitiva. Si a minoritatii de majoritate si a majoritatii de minoritate.

Strict legat de cele doua miscari, au trecut de la lupta impotriva discriminarii la lupta pentru suprematie (= re-modelarea societatii dupa cum vor ei). Daca zici orice nu le place, esti rau si poti fi discriminat (ce ironie, nu?) sau chiar distrus. Vezi cazul Brendan Eich - creatorul JavaScript si co-fondator Mozilla.

http://www.ft.com/content/461bf398-47ee-11e4-ac9f-00144feab7de

Era o "gluma": in comunism sa fii homalau era interzis, dupa caderea comunismului a devenit ceva normal, sper sa nu apuc vreamea cand va deveni obligatoriu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Să le fie recunoscută viața de cuplu e un drept fundamental al omului

Întrebări similare