| Ingognito a întrebat:

pana la urma cum este cu 75% platit de stat? Ma refer ca stau de 4 saptamani acasa de cand a aparut virusul si de la angajator nu am mai auzit nimic de atunci, eu imi luam bani pe 30 si 15, pe 30 nu am primit mesaj nimic si miercuri o sa fie 15 dar nu prea cred ca o sa primesc un semn, pot sa merg eu sa fac cerere? Sau sa dau de somaj ca nu stiu ce sa fac am auzit ca o sa si prelungeasca inca 30 zile carantina asa ca ce sa fac? Aveti idee cum sa fac un ban pe carantina asta?

2 răspunsuri:
| Digikey a răspuns:

Angajatorul se ocupa de tot in ambele cazuri fie ca este vorba de somaj tehnic sau normal.
Ar fi trebuit sa-ti primesti banii.
ia legatura cu angajatorul, si sa nu-ti treaca prin cap sa -ti dai demisia ca o sa pierzi multi bani.
In cel mai rau caz poti sa-i faci reclamatie la itm.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand nu spui daca ai fost trecut in somaj tehnic de catre angajator.
In al doilea rand, daca ai fost trecut, indemnizatia de somaj tehnic se plateste angajatorului si apoi acesta ti-o plateste tie.
Detalii privind plata si data acesteia primesti de la angajator, asa ca la acesta trebuie sa te adresezi.
Nu tu "dai" (ce exprimare) de somaj, angjatorul trebuie sa-ti fi desfacut contractul individual de munca si desfacerea sa nu fie din vina ta. Si indemnizatia de somaj este mult mai mica decat indemnizatia de somaj tehnic.