Minciuna nu este infractiune decat in cazul marturiei mincinoase, in rest este doar o incalcare a eticii.
Serios? Si daca te dau in judecata ca m-ai mintit si te dovedesc, tu crezi ca nu castig?
Se pare ca nu mi-ai citit cu atentie raspunsul si nu l-ai inteles. Am spus si repet ca o minciuna NU ESTE INFRACTIUNE, deci nu poate fi pedepsita PENAL, decat in caz de MARTURIE MINCINOASA.
Sigur ca, in unele cazuri, se poate apela, pentru minciuni care produc pagube, la calea actiunii civile, conform raspunderii delictuale, dar este o alta discutie. Si nicaieri nu vei gasi o interdictie legala de a minti.
Pe de alta parte nu poti castiga pentru orice minciuna.
Ipotetic sa presupunem ca te-am mintit in raspunsurile mele, chiar crezi ca ai castiga daca m-ai da in judecata?
P.S. Daca stii mai bine ca altii, de ce ai mai pus intrebarea?
Da, dar cand e vorba de niste malefici care te ameninta cu proces se cam schimba datele ecuatiei.
Ups!
Depinde daca minciuna are implicatii legale sau nu. O poti minti pe maica-ta ca te-ai spalat pe dinti, dar nu e ok sa minti intr-o declaratie/inscris oficial. Legea nu iti da voie sau interzice un anume lucru, ci SANCTIONEAZA.
Un contract de mediere.
Persoanele cu care am incheiat contractul m-au mintit pe fata mi-au pus cuvinte in gura cum ca eu as fi zis ca nu ma mai intereseaza acel contract.
Apoi am ramas stabilit cu ei ca astazi trebuia sa ma prezint la ei insa eu nu m-am prezentat si nici nu mi-am anulat aceasta programare deoarece am fost mintit de ei in multe randuri.
Pe scurt am considerat programarea ca fiind nula.
Insa ei ma ameninta cu proces fiindca nu m-am prezentat.