Întrebare recomandată | CristiEND a întrebat:

recent am primit o amenda contraventionala ( pe data 26.02. 2013) si mi s-a spus sa o platesc in 30zile, (suntem in 4.03. 2013) au trecut 35-36 zile. Se adauga la ipozit sau? am uitat sa precizez, sunt minor, devin major in decembrie. Cineva spunea ca daca sunt minor in 6luni expira... Deci o platesc? Se adauga la ipozit? Expira?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu platesti amenda in 30 de zile aceasta se trimite la organul fiscal care o va pune in executare silita. Daca nu o pot executa silit atunci va fi sesizata instanta de judecata pentru a transforma amenda in ore de munca in folosul comunitatii.
Amenda nu se adauga la impozit, doar ca organul fiscal incearca incasarea ei atunci cand persoana amendata are de platit un impozit sau are nevoie de vreun act de la organul fiscal, de exemplu atunci cand solicita un certificat de atestare fiscala.

| CristiEND explică:

Suntem in 3.04. 2013 laughing am gresit eu happy! Si nu vreau copy paste... daca e cineva care chiar se pricepe sau din proprie experienta.

| phm a răspuns:

Buna si eu am primit o amenda(candva) si nu am platit-o, dupa ceva timp(luni) mi-a venit la impozit, pentru ca tu esti minor va trece pe numele unuia din parinti(tot la impozit)...deci nu o sa dispara...

| Flaviuprietenultau a răspuns:

Evidnt copile! Ai facut o prostie mare sa primesti amenda maiales ca esti minor! Si mai zici ca ai uitat sa o platesti.Ai de capu tau.Parintii tai manar stiu? Si evident ca nu ai iutat. Numa ca nu ai platito.Asa-i? Stiu cum te simnti si imi pare rau ca team judecat doar ca... doar ca, doar ca si apropo ma du-te repede sa o platesti ca daca ai depasit iti da dobanda!

| Flaviuprietenultau a răspuns:

Daaaaaaaa! pe bune da!