anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Rog si eu pe cineva care știe și vrea să mă ajute răspunzându-mi: Curând fac 18 ani și îmi expiră cartea de identitate și nu știu dacă o pot preschimba în Bacău, orașul în care stau doar,, clandestin", adică nu am domiciliu în acest oraș. Domiciliul meu e în altă localitate a cărei județ e tot orașul menționat mai sus. La 14 ani am făcut cartea de identitate într-o localitate de lângă localitatea unde am domiciliu și acum mi-ar veni mai ușor să preschimb C.I aici în Bacău. Trebuie neapărat să mă prezint la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din localitatea unde inițial mi-am făcut cartea de identitate?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Domiciliul iti poti face in orice localitate unde ai o proprietate imobiliara (casa) sau cineva te primeste in domiciliul (proprietatea) a lui /ei.
Pentru asta trebuie sa se prezinte personal la Evidenta Populatiei proprietarul, impreuna cu tine si cu actele de dovada al proprietatii.

| darrio2007 a răspuns:

Te duci la Evidenta Populatiei in orasul resedinta de judet. Judetul in care locuiesti.

Răspuns utilizator avertizat
| sofisis a răspuns:

Buletinul ti-l faci acolo unde ai domiciliu. Daca te ia cineva in spatiu in Bacau, il faci in Bacau. Daca te ia cineva in spatiu pe luna, pe luna ti-l faci.

| Nonolita a răspuns:

Cred ca ceilalti au inteles gresit.
Schimbi CI la centrul la care este arondata localitatea ta. Daca este arondata la Bacau, poti sa o schimbi acolo. Dar poti sa treci pe la ei sa ii intrebi. Nu te costa nimic.
Insa daca e vorba si de stabilirea domiciliului in Bacau, raspunsurile de mai sus sunt bune.