| Mariobmb a întrebat:

stie careva dintre voi cat poate dura o solutionare la vatamare corporala din culpa? ( am stat 90 de zile fara a imi reinoi dovada, adica stau..pe 11 decembrie expira cele 90 de zile ) Si pot merge cu cei 2 prieteni cu care am avut necazul la un notar precum nu au pretentii materiala..sa pot rezolva cat mai repede? Va rog indrumati-ma ca este pentru prima data cand o patesc.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cat va dura cercetarea penala si apoi procesul (daca va fi cazul) este greu de spus, poate fi foarte diferit, sa spunem de la 6 luni la 1 an.
Soliciti restituirea permisului si il vei primi, cel putin pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive in dosarul penal. Daca vei fi condamnat atunci permisul iti va fi anulat.

| Mariobmb explică (pentru Ioandelasal):

Pai pentru ce pot fi condamnat daca nimeni nu a depus plangere impotriva mea? Cum pot sa ii duc pe cei 2 prieteni sa dea declaratii cum ca nu au pretentii?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Mariobmb):

Tu spuneai de vatamare corporala din culpa, eu am luat de buna afirmatia ta, revezi ca ai scris: "cat poate dura o solutionare la vatamare corporala din culpa?".
Nu o sa fii cercetat daca prietenii tai n-au facut plangerea penala prealabila.
Daca ai fost sanctionat doar contraventional si ti s-a suspendat dreptul de a conduce pe 90 de zile atunci poti obtine permisul la expirarea acelui termen.
N-are nici un rost sa-ti duci prietenii la politie, daca n-au facut plangeri prealabile. Doar daca ar fi facut trebuia sa-i duci sa declare ca renunta la plangeri.

| darrio2007 a răspuns:

Mergi tot acolo unde ai facut prima dovada si intreaba ce faci daca vrei sa o reannoiesti.