Cat va dura cercetarea penala si apoi procesul (daca va fi cazul) este greu de spus, poate fi foarte diferit, sa spunem de la 6 luni la 1 an.
Soliciti restituirea permisului si il vei primi, cel putin pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive in dosarul penal. Daca vei fi condamnat atunci permisul iti va fi anulat.
Pai pentru ce pot fi condamnat daca nimeni nu a depus plangere impotriva mea? Cum pot sa ii duc pe cei 2 prieteni sa dea declaratii cum ca nu au pretentii?
Tu spuneai de vatamare corporala din culpa, eu am luat de buna afirmatia ta, revezi ca ai scris: "cat poate dura o solutionare la vatamare corporala din culpa?".
Nu o sa fii cercetat daca prietenii tai n-au facut plangerea penala prealabila.
Daca ai fost sanctionat doar contraventional si ti s-a suspendat dreptul de a conduce pe 90 de zile atunci poti obtine permisul la expirarea acelui termen.
N-are nici un rost sa-ti duci prietenii la politie, daca n-au facut plangeri prealabile. Doar daca ar fi facut trebuia sa-i duci sa declare ca renunta la plangeri.
Mergi tot acolo unde ai facut prima dovada si intreaba ce faci daca vrei sa o reannoiesti.
FreddieM întreabă: