| SaveTheNature a întrebat:

Stiu ca din ce in ce mai multi tineri, vor sa ia calea strainatatii. Sa emigreze, sa viziteze etc.
Asadar as vrea sa va intreb, pe ce criterii alegeti tara in care vreti sa emigrati? Va rog sa spune-ti tara, si sa spuneti cate ceva despre tara respectiva. Motivul alegerii.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu vreau sa emigrez, dar daca s ar pune problema as alege UK, orice tara de acolo. Primul criteriul e limba engleza, clima (imi palace vremea ploiasa), locuri de munca in domeniul meu, par destul de civilizati

| doctorandus a răspuns:

Eu am emigrat in Olanda, dar nu printr-o alegere intre mai multe tari. Daca as fi stiut ce ma va astepta, probabil n-as mai fi fost atat de doritor sa emigrez, dar pana la urma e mai bine ca am emigrat.

Plusuri: legi tolerante, de ex. sa descarci filme si muzica de pe internet este un drept legal, nu e ceva ilegal. Iar sa descarci software e ilegal, dar Politia olandeza crede ca nu are menirea sa controleze ce soft folosesc utilizatorii casnici, asa ca practic nu te poate prinde sau pedepsi nimeni ca ai folosit software pirat (daca nu esti firma).

Minusuri: trebuie sa vorbesti olandeza la perfectie pentru slujbe mai de Doamne-ajuta, ceea ce e practic imposibil daca vii dupa majorat. Slujbele in engleza sunt extrem de rare, ele sunt in general pentru ingineri softisti.