| FLoriN2222222222222 a întrebat:

Salut TPU
Sunt diabetic insulinodependent tip1 din 2008 am, pensie de handicap si indemnizatie, am lucrat 3 luni dupa care mi-am inaintat demisia (sunt apt pentru a munci). Am inteles ca nu mai primesc pensie daca am lucrat. Stiti si dvs cu e in Romania cu 600 lei lunar nu cred ca poti sa intreti o familie. cine poate sa imi dea un raspuns e bine venit. Va multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Faptul ca ai lucrat nu constituie un impediment sau o conditie sa nu primesti pensie de invaliditate, daca te incadrezi intr-un grad de invaliditate ori sa nu primesti indemnizatie de handicap, daca esti incadrat la handicap accentuat sau grav.
Totul depinde de hotararile comisiilor de incadrare in grad de invaliditate ori de handicap.
De altfel, daca ai pensie de invaliditate de gr.III poti cumula aceasta pensie cu salariul, Conform L.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART.118.(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;  
b) nevăzătorii;  
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;"  

| FLoriN2222222222222 explică (pentru Ioandelasal):

Nu am trecut gradul de invaliditate. in decizie am gradul 2

| Ioandelasal a răspuns (pentru FLoriN2222222222222):

Daca ai decizie pentru gr.II de invaliditate atunci poti primi pensie de invaliditate, du-te la Casa de Pensii Publice din judetul tau.

5 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Ioandelasal ar putea sa iti raspunda frumos.

Apropos, l-ai citit pe Gabriel Cousens? S-ar putea sa iti dea niste idei...

| tynatwine a răspuns:

Acest remediu te ajuta sa-ti scazi glicemia si este ieftin http://lifelessonsbox.com/......b-control/

| FLoriN2222222222222 explică (pentru tynatwine):

Multumesc pentru sugestie, o sa intreb medicul in legatura cu acest produs