Daca el iti trimite contractul sa lucrezi pentru firma lui, trebuie sa
te uiti daca este inscrisa in registrul comertului, poti sa te uiti la numarul aferent firmei in registrul comertului si sa te interesezi acolo daca este "legit". Legat de gandurile tale daca sa te duci sau nu pentru ca nu stii cum va fi contractul si pe ce perioada, gandeste-te ca pe contract trebuie sa scrie si perioada si poti sa vorbesti cu el direct si deschis despre detaliile astea. Succes! ps: nu cred ca se da la Microsoft un salariu de 1300 lei, cunosc pe cineva care face ceva ce nici nu tine de programare, ceva basic pe pc si tot ia peste 4000.
Buna,
Are firma acea persoana? Firma e inscrisa in Romania sau nu? Daca nu e inscrisa in Romania sau nu are un punct de lucru aici, atunci contractul va fi unul respectand legislatia tarii respective. Ca sa nu spun ca poate fi si un contract de colaborare.
Oricum, din ce spui nu suna nimic prea bine. Ceea ce poti face, astfel incat sa nu te trezesti ca ramai si fara jobul permanent si fara proiecte, este sa ramai aici unde esti acum si sa muncesti si dincolo prin contract de colaborare specific pentru fiecare proiect in parte.
Astfel vei castiga din ambele parti. Bineinteles daca timpul si situatia iti permite sa duci cele 2 joburi.
Chiar daca vei pleca, nimeni nu iti garanteaza ca jobul oferit de tipul din Franta va fi permanent, chiar daca contractul va fi pe perioada nedeterminata.
Depinde doar de tine ce iti doresti. Pune in balanta si vezi daca merita schimbarea.
Succes!
S a interesat la Microsoft si pe urma ti a dat 1300 ron? adica mai putin decat minimul pe economie in Ro? Ceva nu se leaga
Eu as zice sa postezi pe devForum daca vrei sa primesti niste pareri mai serioase si de la oameni care sunt in domeniu si poate au mai avut de luat o decizie de genul. Aici, marea majoritate sunt elevi de liceu si generala.
Acum, tu stii ce vrei. Eu zic ca e o oportunitate f buna sa inveti si sa capeti cv experienta daca zici ca vrei pe blockchain.
Although mi se pare putin dubioasa faza cu 1300 RON la MS, adica serios? atata dau firmele mici/mijlocii pentru internshipuri. Dar again, daca tu zici ca te-ai inteles cu ei pe ceva mai rezonabil atunci cred ca merita. Deci daca nu ai o familie de intretinut eu zic: go for it! chiar daca ar fi project-based, doar ca sa inveti si sa cresti pe tehnologia care iti place si te atrage.
Deci poti vorbi cu un avocat si sa ii arati contractul de pe email. Sincer nu am mai auzit sa primesti contract pe email dar cred ca s-au schimbat lucrurile. Si mie mi se pare ciudat ceea ce ai zis. Deci cel mai bine intreaba un avocat si iti v-a explicat el totul.