Întrebare recomandată | XYZ02 a întrebat:

Salut TPU,tocmai ce am intrat in conflict cu firma ce presteaza servicii de transport interjudetene(maxi taxi), care trebuie sa ofere transport gratuit(platit din bugetul statului/local) tuturor elevilor, dar refuza acest lucru.Am urmatoarele intrebari:
1.Cum poate fi sanctionata firma(urmeaza sa depunem mai multe persoane plangere impotriva ei).
2.Masina este supra aglomerata tot timpul dimineata(exista persoane in picioare, intre 10 si 20), daca alertez politia zilnic(sau mai bine spus de cate ori este supra aglomerata) se considera abuz?
3. Daca primesc chitanta(sau bilet) cu o valoare mai mica decat cea pe care am platit-o (3.5 in loc de 9 lei) unde pot depune plangere,la ANPC?
+bonus: exista posibilitatea de a primi inapoi banii platiti in contextul in care transportul trebuia sa fie gratis pentru elevi(nu m-ar interesa in special lucrul acesta, dar patronul firmei este cu adevarat un nesimtit, iar daca ar fi posibil mi-ar face o adevarata placere sa recuperez banii de la el)

2 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Mergi la un avocat
pentru ca pe mine m-ar enerva sa am o firma si sa imi spui tu ca trebuie sa iti dau o inghetata gratis ca sa a spus statul
mai intai sa vina statul sa imi dea mie bani in avans pentru 100 de inghetate apoi o sa dau din cele pe care le-a platit inainte statul
ca asa de la mine din inghetatele mele nu am cum sa iti dau doar asa pe cuvinte
statul poate sa promita multe

mai intai sa imi aduca statul niste bani
apoi cu cea mai mare placere o sa ofer de banii respectivi inghetate gratis trecatorilor

| Alive99 a răspuns:

1.Vor primi amenda, eventual li se va interzice sa transporte oameni
2.Intra in ancheta, pentru ca legea prevede ca soferul sa respecte numarul de pasageri, astfel atragand dosar penal+amenda
3.La ANPC(Protectia consumatorului".Nu cred ca vei avea parte de acei bani si chiar daca este posibil, si este posibil, vei avea nevoie de avocat si prea mult de munca si umblat.