| Holyman a întrebat:

Un prieten de al meu a fost pacalit,"scamat" pe internet.Acesta a facut un concurs pe youtube premiul fiind o unitate de calculator gaming.A extras castigatorul, insa un scammer si-a schimbat numele si poze mentionez pe Youtube ca sa faca ca el sa fie castigatorul.Prietenul meu a trimis coletul in tara lui falsului castigator iar castigatorul adevarat s-a ales cu nimic.Prietenul meu il poate da in judecata,pentru frauda,pacaleala ceva? Adica acel utilizator l-a pacalit pe youtube ca fiind falsul castigator nu prin intermediul postei,banilor, etc. Politia se poate baga aici etc?

5 răspunsuri:
| DiannaDi a răspuns:

Ia citeste tu infractiunea de fals sau uzul de fals ce prevede si depune o plangere

| Holyman explică (pentru DiannaDi):

Tipul l-a pacalit pe Youtube.Era de datoria prietenului meu sa se asigure ca el este cel adevarat si cel fals.El a fost pacalit copilareste pentru ca se poate demonstra foarte usor ca cel fals este deosebit de cel real.

| DiannaDi a răspuns:

Discuta la politie si vezi ce te sfatuiesc cei de acolo sa faci.

| OldSoul a răspuns:

Nu o sa se bage politia stai calm.

| alincristianbobo a răspuns:

Politi nu o sa intervina in asa ceva si nu cred ca poate sa il dea in judecata cat timp organizezi astfel de concursuri te asiguri ca este castigatorul extras si nu trimiti premiul la altcineva cat timp sti ca se pot face conturi false