| Matei_Ionut_Marian_1991 a întrebat:

urmează sa fac 18 ani și sunt în asistență maternala, am auzit ca după ce termin liceul dacă nu vreau sa merg mai departe, asistentul maternal va fi obligat sa ma dea afara din casa pentru a lua alt copil sa continue sa lucreze sau pot sta eu cu chirie dar nu mai are voie sa ia alt copil și rămâne fără lucru. Este adevărată treaba asta?

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Hmmmm... sincer, nu știu exact cum stă treaba, dar mi se pare absurd. Dacă ar avea și asistenții copii, ar fi trebuit să-i dea și pe ei afară ca să poată avea grijă de un orfan?
Cred că mai degrabă vrea să scape de tine și să beneficieze în continuare de bani, fie prin chirie, fie prin salariul de la primărie pentru îngrijirea altui copil.

| AndreeaDeea221998 a răspuns (pentru mihai69):

Din păcate, Mihai din câte știu și eu. Cam asa este. Nu se mai pot ocupa de cei peste 18 ani dacă nu rămân în școală. Nu știu exact exact cum se procedează. Nici nu cred ca te arunca pe ușa când faci 18 ani dar nici mult nu se mai poate ocupa de tine.

| mihai69 a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Mă refeream stric la a-l ține în spațiu, fără să aștepte (cel puțin un timp) vreo compensare bănească. Evident, tânărul ar trebui la rândul lui să caute ceva de făcut, să aibă un venit sigur și constant ca să poată începe viața pe cont propriu.

| anonimg a răspuns:

Oricum ar fi, tu trebuie sa continui studiile.