| Ganga2345 a întrebat:

vreau sa cer parerea unui cunoscator de legi, gen avocat, jurist sau cineva care cunoaste aceste lucruri. Problema este in felul urmator, am cumparat o masina acum 1 an si ceva si am avut ghinionul sa fac accident in acea seara la cateva ore dupa. Fostul proprietar vrea sa ii platesc penalizarile pe care i le-a pus asigurarea deoarece am folosit asigurarea lui neavand timp sa fac alta chiar in acea seara. Am fost de acord sa platesc fara niciun cuvant insa azi am verificat asigurarea lui si de fapt diferenta de la B6 la B8 era de 72 de lei iar el mi-a cerut 200 de lei. Am refuzat si acum a zis ca o sa mearga la tribunal si ma da in judecata. As vrea sa stiu daca in acest caz pot sa fiu vinovat prin lege si ce consecinte sunt.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu esti obligat sa platesti cat ai cerut ci doar suma cu care i s-a majorat asigurarea RCA. Plateste suma respectiva si poate apoi sa te dea in judecata, in mod sigur nu o sa castige.
In plus va trebui sa plateasca cheltuielile de judecata, inclusiv cele facute de tine, mai ales daca iti angajezi si avocat.
Fa plata si spune-i ce ti-am scris aici si o sa vezi ca nu te va da in judecata.

| Ganga2345 explică (pentru Ioandelasal):

Inteleg, problema este ca eu am vrut sa fac plata, am verificat cu un asigurator care era penalizarea pe asigurarea respectiva si este de 72 de lei dar el imi cere 200 pentru ca a zis ca atata este si ca cine mi-a calculat mie asigurarea nu a calculat bine si tot felul de discutii urate, eu am toata bunavointa sa platesc penalizarile dar la suma adevarata nu cum imi spune el acea diferenta mai mult decat dubla fata de cea adevarata. Ar trebuii sa platesc toate penalizarile deodata sau doar atunci cand face asigurare? Pentru ca ne-am inteles ca atunci cand face asigurare sa vedem care este diferenta si sa platesc insa el a inceput sa puna diferenta de la el sa zic asa

| Ioandelasal a răspuns (pentru Ganga2345):

Le platesti cand face asigurarea, ca sa vezi exact care este diferenta.

3 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Penalizarea este pe parcursul a 5 ani.