| eduard83837474 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa dau de categoria A1 de la 10 ani. Mai am vreo 6 luni si am discutat cu ai mei si oarecum mama e de acord dar tata e cu dus si intors, nu asta e problema. Ai mei sunt divortati si nu sunt intr o legatura prea buna cu tatal meu, e o situatie mai fragila. Daca custodia e comuna iar eu in acte si fizic stau la mama la 16 ani trebuie si semnatura tatalui? Sau poate semna doar mamaei mele?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este nevoie de acordul ambilor parinti, exprimat intr-o declaratie notariala autentica, avand in vedere prevederile art.6, alin.(5) din Ordinul MAI nr.268/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART.6
(5)Candidaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care solicită examinarea pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1, trebuie să prezinte, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), declaraţia autentificată de notarul public, prin care este exprimat acordul părinţilor sau, după caz, al părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească, al tutorelui, curatorului sau persoanei în îngrijirea ori supravegherea căreia acesta se află, pentru participarea la examinare."
P.S. Ai gresit varsta, permisul se obtine de la 16 ani.

| Violleta2022 a răspuns:

Eu cred ca tatal tau stie bine la ce risc se poate supune un copil de 16 ani, pe sosea, de aceea nu accepta.
Am trecut prin ce trec parintii tai si nu am fost nici noi de acord, fiindca ne-am dorit sa ne stim copilul intreg si sanatos si s-a dovedit ca am luat decizia perfecta, fiindca prietenul lui fii-miu a murit lovit in plin de o masina care circula neregulamentar.
Ti-as recomand sa mai ai rabdare, sa implinesti 18 ani si sa-ti iei permis auto, fiindca masina iti ofera mai mult protectie decat un motor.