| SebastianMarin a întrebat:

Vreau sa stiu si eu, cu ce pedeapsă pot fi sancționat.
Am batut un băiat, si a stat in spital.
Am vazut ca a facut certificat medicolegal si plangere.
Mentionez ca am 15 ani.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca se ajunge la judecata si tribunal, probabil ca vei ajunge in Puscaria juvenila, iar parintii tai vor platiia spitalizarea, cheltuielile de judecata si ce pretentii mai au parintii acelui copil.
O pedeapsa mai usoara, este sa fii trimis la un Centru de Reeducare!

| sierra1 a răspuns:

In România nu există nici o şcoală de corecţie așa cum te aburesc unii. Dar nici de bine un e.

Există centre de reeducare în care sunt internaţi minorii care au săvârşit infracţiuni şi împotriva lor s-a dispus măsura privativă de libertate. Această măsură se ia numai printr-o hotărâre judecătorească.

| Plato a răspuns:

Scoala de corectie, in functie de gravitate/sentinta dupa ce implinesti 18 ani poti sa fii transferat la penitenciar. Acolo o sa ai cu cine sa te bati, ca tot esti tu periculos.

| RoCkKiD a răspuns:

In primul rand depinde daca si depunde plangerea. Daca da si se dovedeste ca ai avut discernamant, ceea ce e cazul, esti la varsta la care poti raspunde limitat pentru faptele tale. Nu cred ca este probabil ca pentru o bataie sa ajungi la o pedeapsa privativa de liberatate dar ai sanse sa faci multe vizite la ofiterul de probatiune. Pe deasupra cred ca parintii tai risca sa trebuiasca sa plateasca niste bani.

Data viitoare gandeste inainte sa dai pentru ca mai ai cativa ani pana risti sa stai la racoare pentru o treaba din asta.

| BadAngel3 a răspuns:

Nu stiu, dar iti meriti soarta

| Catalina990099 a răspuns:

Scoala de corecție, pentru ca esti minor, daune tipului batut(evident din partea familiei).