| ZenDoge a întrebat:

Salut TPU! Zilele trecute am lasat un prieten de ai mei sa conduca putin pe un drum de tara aproximativ 200 de metri, cand am oprit sa ne schimbam locurile a aparut si politia langa noi. Stie cineva, pentru incredintare autovehicul catre o persoana fara permis pentru cat timp se suspenda permisul de conducere? Si in cazul in care o sa primesc doar o amenda penala tot pe acelasi timp se va suspenda permisul?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca a fost drum public fapta ta este infractiune, ti-a citat-0 Violleta.
In acest caz dreptul de a conduce iti va fi suspendat pe 180 de zile, conform OUG nr.195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 103
  (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
c) pentru o perioadă de 180 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal;"
Daca nu a fost drum public nu se intampla nimic.

Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce l ai lasat sa conducă daca stiai ca nu are permis? Tu esti vinovatul asa ca vei suporta consecintele, ce varste aveti voi?

| Brizbriz a răspuns:

Ia si verifica la primarie daca respectivul drum face parte sau nu OFICIAL din drumurile publice