anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ziua mea este pe 3 martie, si voi implini 14 ani.Cand trebuie sa merg sa-mi fac buletinul?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 97/2005, cu md. si compl. ulterioare, pentru prima carte de identitate trebuie sa mergi dupa implinirea varstei, termenul maxim de depunere a dosarului fiind de 15 zile dupa implinirea varstei, citez:
""ART. 15.(1)În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul are obligaţia sã solicite serviciului public comunitar de evidenţã a persoanelor eliberarea actului de identitate, prezentând, dupã caz, documentele menţionate la art. 14 alin. (3) şi (4)."
Poti sa mergi in 4 martie.

| LaLaura a răspuns:

Cartea de indentiate ( nu buletinul) poti sa il faci si cu 2 luni inainte de a implini 14 ani, poti sa il faci si in ziua in care implinesti 14 ani, poti sa il faci si dupa ce implinesti 14 ani.
Deci e decizia ta cand doresti sa ti-l faci.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai bine mergi a doua zi dupa ce ai implinit varsta

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

C.I. ( Cartea de Identitate, NU "buletinul" ) TREBUIE făcută în termen de 15 zile după împlinirea vârstei de 14 ani!

"In conformitate cu prevederile legale, cetățenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai putin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau reședință, pentru a solicita punerea in legalitate cu un act de identitate.
Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, care se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii, in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute. " - SURSA :
http://depabd.mai.gov.ro/cadru_legal.html

Trebuie să mergi la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei de care aparţii!

Vezi alte detalii la linkul :
http://depabd.mai.gov.ro/eliberare_CI_14.html

Toate cele bune.

| Sn4k3 a răspuns:

Pai dupa ce faci 14 ani. Te poti duce si peste o luna sau 2 maxim.

| FrateleAndrei a răspuns (pentru Sn4k3):

Buletinul trebuie gata facut pana la 14 ani.

| Sn4k3 a răspuns (pentru FrateleAndrei):

laughing laughing rolling on the floor

| skirlex a răspuns:

Pe 3 e si ziua mea laughing))

| CartofiorDulce a răspuns:

Dupa ce faci 14 ani poti sa mergi big grin
Dar sa nu astepti prea mult ca sa ti-l faci, pentru ca din cate am auzit iti pot pune amenda daca nu te duci in primele 3-4 luni. Eu am mers a doua zi dupa ce am implinit 14 ani.

| TheCuteOne a răspuns:

Pe 4 martie dacă te duci e perfect.