Nu esti obligat sa fii prezent la proces, avocatul te poate reprezenta.
In schimb este bine sa faci testul de paternitate, daca nu esti tatal acesta te elimina si nu mai ai nevoie de alte probe.
Pai sunt plecat si nu pot pleca, copilul este făcut după ce ne-am despărțit dar procesul de divorț a durat mult de aceea este pe numele meu!
Este problema ta daca nu vrei sa termini usor, ti-am spus ce trebuie sa faci.
In asemenea cazuri testul de paternitate este cea mai buna proba, altfel s-ar putea sa pierzi procesul si sa fii obligat la intretinere (pensie alimentara), mai ales daca a fost conceput pe durata casatoriei sau in interiorul timpului legal al conceptiunii, conform Codului civil, citez:
"ART. 412. Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi."
Ea m-a trimis în judecata sa recunosc ca nu e copilul meu. Pentru ca nu este copilul meu. Ea vrea sa ma dea în judecata sa recunosc ca nu e copilul meu pentru a îl putea trece pe numele soțului actual.
Atunci nu-i nici o problema, va face tatal testul de paternitate, daca va fi necesar.
Si avocatul putea sa-ti explice ca este destul sa dai o declaratie, autentificata la un notar public, ca esti de acord cu actiunea fiindca nu este copilul tau.
Se pare ca am inteles gresit intrebarea, credeam ca este invers.
Nu, nu este invers.dar eu nu pot veni de unde sunt de aceea întreb dacă trebuie sa fiu eu neapărat
M-ai bagat complet in ceata.
Inteleg ca nasterea copilului a avut loc inainte de divort si de aceea tu ai fost trecut ca tata in certificatul de nastere.
Spune clar cine a depus actiunea in tagada paternitatii si ce motiv a invocat?
Pai ea a depus ..azi m-a anunțat ca mi-a venit acasă eu sunt plecat din tara de 1 luna.
Atunci ramane valabil ce ti-am spus a doua oara, respectiv fii de acord cu actiunea fostei sotii.
Mulțumesc o sa trimit avocatul sa se ocupe mersi
Nu trebuie, dar trebuie sa faci testul daca vrei sa demonstrezi negru pe alb ca nu e al tau.