| bizo95 a întrebat:

Salut tuturor, am o problema: de vreo 6 ani unchiul meu imprumutase unui vecin un plug de arat pentru tractor, iar cand mama mea l-a cerut inapoi nu vroia sa ni-l dea. Si uite asa anii au trecut si deja sunt 6 ani, el specificand ca doar unchiului meu i-l va inapoi cand il va cere si acum 2 ani ii mai imprumutase un cauciuc si o camera de la tractor tata, pe care nici in ziua de azi nu le-a adus inapoi. Intrebarea mea este daca as depune o plangere la politie as putea sa le recuperez inapoi eu personal? As putea sa il acuz de furt sau?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Doar proprietarul poate solicita restituirea bunului imprumutat si sa-l actioneze in judecata daca nu-l restituie.

| bizo95 explică (pentru Ioandelasal):

Proprietarul este Tatal meu dar dansul nu vrea sal recupereze deocamdata intrebarea este daca eu sunt fiul proprietarului nu am dreptul sa-l recuperez cu politia si cu mandat de perchezitie

| Ioandelasal a răspuns (pentru bizo95):

Nici vorba, politia nu are treaba in asemenea cazuri si, de asemenea, nici tu n-ai, nu tu esti proprietar.
Daca unchiul tau ar solicita restituirea si vecinul nu ar inapoia bunurile imprumutate doar unchiul l-ar putea kactiona in judecata pe cale civila.

Bula
| Bula a răspuns:

De furt nu poti acuza, fiindca au fost date voluntar.
Daca are acte doveditoare ca sunt ale lui, atunci poate sa le solicite inapoi chiar si rin instanta de judecata, cu pretentii de despagubire pentru imposibilitatea de a le folosi di pierderi suferite din aceasta cauza.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Reclamatie poate face numai proprietarul plugului si sa aiba acte doveditoare de proprietate.