| BitZzu99 a întrebat:

Salut tuturor...astazi cand am iesit de la scoala am puscat cu un coleg 3 petarde si au venit politisti la noi si ne-au luat datele eu am buletin am 14 ani si 2 luni iar colegul meu inca nu are buletin, ne-a bagat in ceva aparat si ne-au zis date despre familie, dar nu ne-a zis nimic de o amenda nu ne-a dat chitanta sau ceva, vine prin posta sau cum? si daca vine intre ce sume pot fi amendele?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.126/1995, republicata in 2011, folosirea de materiale pirotehnice se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 lei. Fiind minor limitele amenzii se reduc la jumatate (amenda va fi de la 2.500 lei la 3.750 lei). Minorul sub 14 ani nu poate fi sanctionat contraventional, dar pot fi sanctionati parintii, pentru lipsa de supraveghere. Procesul verbal de contraventie il poti primi acasa.

| darrio2007 a răspuns:

Vine amenda acasa. 1000 de lei.V-au luat adresele din buletin.

| OnuOnulică a răspuns:

Poate aveti noroc si nu va face nimic.

| Marcela9Xd a răspuns:

Si la noi a venit astazi in scoala politia dar din fericire a sarit peste clasa noastra.Noua nu ne era frica ca gasesc petarzi ci de telefoane.Toata lumea era : pune-l in punga si baga-l in teracota laughing in cizma dupa dulap laughing REvenind au zis ca daca gasesc ne dau amenda de 60 de milioane O.o

| Marius511 a răspuns:

La 14 ani eu o puscam cu fuga, da daca n/a mers asta e

| Marius511 a răspuns:

Surpriza de la Mosu pentru parinti. Tre sa te porti foarte frumos zilele astea, macar sa fie una singura sa nu se adune mai multe. Sorry big grin

| xS3KeRx a răspuns:

Maxim 18 sau 19 milioane asa am patit si eu big grin

| BitZzu99 explică (pentru xS3KeRx):

Nu am mai avut si alte petrazi la noi si am vorbit frumos cu ei si ne-au zis ceva de circa 1000 de lei.