| necunu27 a întrebat:

Salut tuturor. In urma cu cateva luni pe data de 29 iulie am primit o hartie de la tribunal cu incheierea procesului. In hartie scria ca pe data de 16.11. 2021 mi se va lua dreptul de a conduce timp de 90 de zile. In acest timp am luat o amenda de la politie.Eu nu stiam ca am permisul suspendat... De ce dupa atatea luni in conditia ca mie hartia mi-a venit in iulie si in data de 16.11. 2021 mi se va lua dreptul de a conduce?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui detaliile importante pentru un raspuns corect, respectiv care a fost obiectul procesului, cand ai primit hotararea si ce s-a dispus prin aceasta, cand ai fost amendat si pentru ce contraventie.
Spune aceste detalii si o sa-ti dau un raspuns concret.

| mudokins78 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Damn boy! You make this community great!

| necunu27 explică (pentru Ioandelasal):

Procesul a fost pentru anularea procesului de contraventie pentru a nu imi lua permisul pe 90 de zile. Cand am primit hartiile in data de 29 iulie scria ca in data de 16 a lunii noiembrie mi se va lua drepul de a conduce pe termen de 90 de zile. Intre timp am luat o amenda pentru ca am scos cardul tacograf. Risc dosar penal? Mentionez ca eu lucrez pe cifa de beton

| Ioandelasal a răspuns (pentru necunu27):

Deocamdata, din ce spui, nu ai comis nici o infractiune ca sa risti dosar penal.
Perioada de suspendare a dreptului de a conduce incepe pe data predarii permisului de conducere la politia rutiera din judetul tau de domiciliu. Abia daca o sa conduci pe drumuri publice, dupa data predarii permisului, o sa ai dosar penal, pentru conducere in perioada de suspendare a dreptului de a conduce, conform art.335, alin.(2) din Codul penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

| Ioandelasal a răspuns (pentru mudokins78):

As vrea eu sa mai fiu boy, din pacate am depasit de mult varsta, fiind pensioar de peste 9 ani.

| mudokins78 a răspuns (pentru Ioandelasal):

I feel you, bro! 45 here and still going.

| necunu27 explică (pentru Ioandelasal):

Chestia este ca eu apar in baza de ate ca nu fgurez cu permisul suspenat. DAR nu stiu de cand am fost susupenat deoarece nu am primit hartie de la politie nimic

| Ioandelasal a răspuns (pentru necunu27):

Perioada de suspendare a dreptului de a conduce incepe, dupa caz, la data retinerii/predarii permisului de conducere sau la data predarii/expirarii valabilitatii dovezii cu drept de circulatie.