Ms de raspuns. Cand i-am vazut in spate am zis sa ma duc acasa si am vazut ca ma urmaresc pana la o statie de autobuz unde au oprit girofarul si au ramas acolo si dupa m-am dus acasa. Tind sa cred ca doar mergeau spre statie si s-a intamplat sa fiu in drumul lor. Ma gandesc ca daca girofarele erau aprinse pentru mine ma urmareau pana opream eu si nu ramaneau in statia de autobuz...
Bicicleta nu este autovehicul ca să nu ai voie să-l depășești pe linia continuă.
Da, politia poate sa constate din mers o abatere de la regulile de circulatie cum e depasirea neregulamentara, nesemnalizarea schimbarii directiei de mers, neacordarea prioritatii etc. daca are aparat de inregistrare radar si acestea se vad pe el. In acest caz, nu esti oprit, iar organul de politie poate ca in cel mult 2 luni, conform art. 14 din OG 2/2001.
Nu ai executat o manevră ilegală întrucât legea permite depășirea liniei continue atât timp cât o faci cu motiv bine întemeiat (depășirea unui obstacol de pe carosabil care pune în pericol siguranța circulației).