| Hehehahah a întrebat:

Salut. Va rog eu lămuriți-ma și pe mine. Sunt f fascinat și curios de cum sunt prinși criminalii, infractorii. Va întreb, cum ii găsește poliția pe toți care comit fapte? Ca și în cazul recent cu afaceristul omorât de 3 indivizi, cum au fost găsiți deși aveau cagule, mănuși și restul? După ce se iau criminaliștii ca sa îi găsească? Mă întreb de vreo 3 săptămâni și chiar sunt curios

13 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns:

Noroc chior 50%, competenta 10%, hazard 20%, ajutor din exterior 20%.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De regula sunt gasiti in urma cercetarilor efectuate asupra urmelor de la locul infractiunii, deoarece infractorii comit greseli.
Mai intervin si alte elemente, cum ar fi informatori, martori, cearta intre infractori, cheltuieli exagerate desi n-au venituri, un pic de sansa, o scanteie de geniu si altele.

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca esti pasionat poti cauta seriale documentare cu criminali, sa vezi cum au fost prinsi in viata reala.

| Mosotti a răspuns:

Nu ii gasesc deloc pe toti, sunt f multe ANE-uri adica cazuri nerezolvate, doar ca ei zic doar reusitele.

Numa un ex iti dau, ala care a ucis femeia aia in Anglia, a fost prins dupa 6 ani dar asta doar ca nevasta l-a vandut si cu probe, alfel cucu.

Ii prind pe aia prosti care nu stiu ce si cum, ca daca o face ca lumea nu ii mai prinde.
Chiar ieri a fost la TV ca 3 criminali sunt cam in libertate, parca pe doi i-a prins, dar alalaltu nu e de gasit.

Sa iti dau doar un exemplu:
E noapte, nu-s camere in zona, te imbraci de sus pana jos, cu cagula si in picioare ceva sa nu ramana amprente de la incaltaminte (sa nu cerceteze aia sa afle de unde ai luat alea...etc), nu te vede nimeni (e treaba ta sa te asiguri de asta). Si pui si ceva in picioare cumva sa pari mai inalt, si pui ceva sa pari putin mai gras, asta sa nu ii apuce pe aia sa...te caute dupa greutate, forma si inaltime.
Ai intr-un diplomat o pusca cu luneta demontata, arma luata la negru fara serie.
Te duci pe o cladire, nu te vede nimeni, si pac tragi in unu cu amortizor, nu se aude nimic.

Avand costum, nu curge transpiratie sau par pe acolo ca sa faca aia testul ADN. Si pentru ala din Anglia s-a facut testul la sute de oameni din zona si nici unu nu corespundea.

Ai plecat, ajungi mai departe, te dezbraci si stai in haine normale, cum te prinde? Nu iei taxiu, nu nimic, ca sa faca aia leg cu unu care a luat taxiu din locu cutare la ora cutare.
Or sa afle cu ce calibru s-a tras si ce arma ca marca, cand s-a tras, din ce pozitie s-a tras, si apoi?!

Dar majoritatea fac prostii cu fundu, si normal ca ii prinde. Aduna probe, amprente, etc.
Fac greseli, sunt vazuti, coincide ora cand s-au dus pe nu stiu unde, or fi camere prin zona.
Daca e cu cagula ii prinde dupa inaltime, talie, etc, incepe sa-i caute pe cei la fel, etc.

Pai pe Csampar criminalu de la noi care facut 5 crime, daca nu se dadea el de gol la a cincea crima ca asa a vrut, il prindea? Nici vb.
Ca dovada ca facuse 4 si nici gand sa-l prinda.

| AurelAX a răspuns:

Esti infractor si vrei sa stii de ce sa te feresti. stiu dar nu-ti spun.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Experiență și artă!

| AurelAX a răspuns (pentru Mosotti):

Eu cred ca te-as prinde. Nu aveai cum sa ''cresti'' acolo chiar daca nu sunt camere. Tot ti-a luat imaginea o camera. Munca multa dar daca se face cum trebuie tot te prinde.

| AMatei a răspuns:

Investigeaza locul.

| Mosotti a răspuns (pentru AurelAX):

Ai dreptate, insa daca faci ce a facut Bendeac, te mai prinde cucu.
S-a deghizat 100 % in altcineva, si te duci asa pana acolo.

Uite aici:

https://www.youtube.com/watch?v=Ha5fA3kwPVU&t=371s

| elenafitosica a răspuns:

Ii cauta

| AurelAX a răspuns (pentru Mosotti):

Si la un momendat ''dispari'' dar apai tot acolo cu alta infatisare. de unde ai aparut acolo? Si te-am prins.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După camere de filmat, de supraveghere

| Mosotti a răspuns (pentru AurelAX):

Pai trebuie sa o gandesti bine, eu am zis asa in mare.
Undeva trebuie sa se rupa firu sa nu mai fie leg de unde ai plecat cu, unde ai ajuns. De aia multe crime au ramas nerezolvate. Chiar in documemtare vedeam.

Unii dadeau in bataie de joc mesaje criptate tocmai ca sa le arate ca nu-l prinde, au trecut 50 ani si tot nu l-au prins, si era criminal in serie.
Decodau aia mesajele si pe ultimul nu au mai fost in stare.
Dar unde nu e cap, vai de picioare.