| AlexMaftei2001 a întrebat:

Salut.Vreau sa imi infiintez un SRL.Ma poate afecta daca fratele meu are amenzi? Mentionez ca avem aceeasi adresa, dar el nu va avea niciun rol in firma.Multumesc.

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu te afecteaza deloc, chiar daca ar avea condamnari penale, fiecare este raspunzator de ce face si nu raspunzi tu in locul lui.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ce treaba are fratele tau cu tine? Si daca era partener cu tine tot puteai sa infiintezi un SRL. Doar daca el are hotarare judecatoreasca precum ca n-are voie sa fie partener in firme ar fi o problema. Crezi ca se mai fac dosare ca pe vremea comunistilor?

| AlexMaftei2001 explică (pentru Salontanul):

Multumesc pentru raspuns.

| Salontanul a răspuns (pentru AlexMaftei2001):

Cu placere! Singurul lucru care te-ar putea afecta (daca aveti proprietate comuna) sa nu-ti dea acceptul pentru deschiderea unui SRL.

Nu avem niciunul dintre noi doi proprietati pe numele nostru.

Atunci doar proprietarul trebuie sa-ti dea acceptul.

Stiu.Am inteles ca se face un contract de comodat.

Da, da! Asa este fiul meu cu noi. Si-a facut un SRL in casa si are contract cu noi.

Multumesc pentru ajutor!

Sa fii sanatos si succes!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te afecteaza pe tine, problemele legale ale fratelui tau, de care este direct raspunzator in fata legii.
Atentie, nu-i dai functie de administrator in firma ta, fiindca poti fi implicat in prostiile pe care le afce si te poate tari in ilegalitati.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.