| Mariobmb a întrebat:

Salut, vreau sa stiu ce minse intampla daca am facut accident cu masina ca incepator. Ma rog de fapt am intrat cu masina intr-un pom, mai eram cu 2 tovarasi..am fost la spital si nimeni nu avea nimic, faceam 6 luni de permis chiar pe 27 si accidentul a foat pe 26 luna asta. Fara victime, sau pagube.ce pot pati? Am de la politie dovada pe 15 zile si a spus ca o pot prelungi. Pana se solutioneaza cazul.pot sa-mi dea 90 de zile

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stii ce inseamna a restitui? O sa-ti reprimesti permisul.
Nu stiu cat o sa dureze, intereseaza-te la politie.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Numai pentru ca ai intrat in pom nu se intampla nimic, mai ales ca n-au fost victime.
Daca ti-au suspendat dreptul de a conduce a fost pentru o contraventie, pentru care Codul rutier prevede si suspendarea dreptului de a conduce. Ai fost sanctionat contraventional si, in caz afirmativ, pentru ce contraventie? Spune contraventia (articolul si punctul din OUG 195/2002).

| Mariobmb explică (pentru Ioandelasal):

Nu stiu, eu sper sa nu mi-l anuleze. Dar imi mai dadea dovada de circulatie daca mi-l anula?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Mariobmb):

Permisul de conducere se anuleaza doar pentru anumite infractiuni, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare si numai dupa condamnarea definitiva, citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:  
  a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre  judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
  b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
  d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre  judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.  
  f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat." 

Pai eu fiind cu cei 2 tov in masina. politistul mi-a scris pe dovada " vatamsre corporala " Dar ei nu vor depune plsngere, nu au fost nici zgsristi...

Atunci n-o sa ai dosar penal si o sa-ti restituie permisul de conducere. De ce-ai acceptat sa-ti scrie politistul asa, daca n-au avut nici o vatamare

Cum adica mi-l restituie?

Oare cat va dura solutionarea asta

Crede-ma sunt zapacit, scuze de intrebarea asta prosteasca

Nu stii ce inseamna a restitui? O sa-ti reprimesti permisul.
Nu stiu cat o sa dureze, intereseaza-te la politie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Care caz? pentru ce ti a luat permisul?

| Mariobmb explică (pentru suntserios):

La luat pana la solutionarea cazului..mai trebuie sa mearga tov mei sa dea declaratie si sa semneze ca nu depun plangere...mortii lor, nu stiu cum dracu sta trebuie cu garda asta ca nu am mai avut asa ceva