| DanielMihai123 a întrebat:

Salutare, am 18 ani si am o problema mare. intr-o seara am fost beat si am inceput sa vorbesc pe social media cu o fata. Nu imi aminteam prea multe dar am vazut ca a doua zi fetei respective ii placea de mine asa ca am flirtat unul cu celalalt cateva zile, cred ca 2 saptamani. De revelion am fost iar beat si vorbeam cu ea si mi-a cerut poze cu tenta sexuala, iar eu i-am trimis. Problema este ca azi am aflat ca tatal ei a vazut mesajele text si fata mi-a zis in prima zi, fara sa observ, fiind beat, ca e la gimnaziu, deci probabil are 14 sau 13 ani si acum tatal ei vrea sa mearga la politie. Pt ce sunt pasibil si cum pot sa ma apar? multumesc anticipat.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta ta, in functie de ce-ai trimis, se poate incadra la hartuire sau ultraj contra bunelor moravuri, conform Codului penal, citez:
"ART. 208.Hărţuirea  
  (2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART.375. Ultrajul contra bunelor moravuri  
  Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art.374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Daca parintii fetei fac plangere penala atunci vei fi urmarit penal si poti fi condamnat la amenda penala sau inchisoare, depinde de instanta de judecata si de criteriile generale conform carora se face condamnarea, citez:
„ART.74.Criteriile generale de individualizare a pedepsei  
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:  
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;  
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;  
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;  
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;  
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;  
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;  
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.  
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (1) şi pentru alegerea uneia dintre acestea."
Sigur ca te-ai putea apara ca nu ai trimis probele din proprie initiativa, ci la cererea fetei si ca n-ai retinut varsta acesteia fiind beat dar aceasta este o aparare destul de slaba, avand in vedere ca betia voluntara este o circumstanta agravanta si nu atenuanta.

  

| Iote a răspuns:

"mi-a cerut poze cu tenta sexuala, iar eu i-am trimis" Iar fata ti-a zis din prima zi ca e minora.
Nu crede ce iti spune mai sus ca politia nu are ce-ti face. Ai distribuit materialcu tenta sexuala. Grav! Nici macar betia nu este o scuza.

| catalinaaa31 a răspuns:

Nu pot să te ajut cu prea multe dar pana la urma ea ti-a cerut poza. daca tatăl ei a vazut conversatia o să-și dea seama ca fata e vinovată. Odata ce nu te-ai atins de ea poliția nu cred ca o sa faca nimic..au ei alte treburi mai importante