| Havok83 a întrebat:

Salutare!
Am depus pe 23 iunie un dosar la tribunal si intrebarea e,il pot retrage? Mentionez ca este un dosar in scopul maririi pensiei alimentare impotriva tatalui meu.Iar acesta imi tot cere sa il retrag, o pot face? Am auzit ca se poate primi amenda sau ca pot fi privit prost de catre tribunal in viitor.Multumesc mult!

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti renunta la judecata, fara nici o problema.
Nu va trebui sa platesti nimic si nici nu o sa ai vreo problema intr-o eventuala alta actiune, daca renunti la judecata. Problema este daca tatal tau iti va plati de bunavoie pensia alimentara pe care o ceri.
Si nu trebuie sa renunti la dreptul pretins ci doar la judecarea dosarului, astfel ca nu vei plati nici cheltuieli de judecata.

| alessia5158 a răspuns:

Are dreptate userul KodrutZ! Iti faci un mare rau renuntand la un drept pretins! Amenda nu vei plati, dar vei plati cheltuieli de judecata!---- vezi art.408 din noul Cod de procedura civila:http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-408
Deci, nu renunta!--- nu te lasa "vrajit" de tatal tau! Daca ar fi dorit de bunavoie si nesilit de nimeni, ti-ar fi dat mai mult fara ca tu sa fii obligat sa ceri aceasta apeland la o instanta de judecata.

| Havok83 explică (pentru alessia5158):

Si cum va decurge totul de acum stii cumva? Adica va fi nevoie de ceva martori? Stiu ca el are de dus niste foi acolo si atat.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Legal, poti. Moral, nu este drept. Nu-l ierta.

| KodrutZ a răspuns:

Da' inainte nu ai discutat cu taica-tu de treaba asta? Daca tot l-ai depus, lasa-l. Nu de alta, dar nu au cum sa ii ia mai mult decit poate, iar daca vrea sa ascunda fata de tine ca ar putea sa iti dea mai multi bani fara mari eforturi, tu il ajuti in treaba asta retragind dosarul.

| Havok83 explică (pentru KodrutZ):

Sunt constient de asta, tocmai de aceea, exista riscuri daca il retrag?

| KodrutZ a răspuns (pentru Havok83):

Exista riscul sa pici de prost.

| Havok83 explică (pentru KodrutZ):

Si din punct de vedere legal?

| KodrutZ a răspuns (pentru Havok83):

Asta mai bine intrebi pe avocatnet nu aici. happy

| toleagiulia a răspuns:

Sigur ca il poti retrage!