1.Da, vei fi repartizat la un parchet de pe langa o judecatorie, in ordinea mediilor poti sa alegi din locurile libere de la aceste parchete.
2. Dupa repartizare faci un stagiu de 2 ani, ca procuror stagiar si in aceasta perioada indeplinesti numai anumite atributii, sub supravegherea procurorului indrumator, conform art.23, alin.2 si urm. din L.303/2004, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2) Procurorii stagiari au dreptul să pună concluzii în instanţă, să efectueze şi să semneze acte procesuale şi procedurale, sub coordonarea unui procuror definitiv.
(2^1) Procurorul stagiar emite opinie consultativă care se motivează şi rezolvă lucrările date în sarcina sa de prim-procurorul parchetului de pe lângă judecătorie.
(2^2) Judecătorii şi procurorii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate.
(3) Soluţiile procurorilor stagiari sunt contrasemnate de procurorii care îi coordonează."
Abia dupa stagiu si definitivare procurorul are toate drepturile si va efectua atributiile stabilite de prim-procurorul parchetului.
"Cum îți alegi ce fel de procuror vei fi?"
iți dorim succes la bac, apoi la admitere la drept apoi la absolvire apoi la admitere in magistratură apoi,... apoi
Mulțumesc! Legat de alegerea dintre a fi un procuror de urmărire penală și unul judiciar știi ceva?
Alegerea aceasta se poate face doar mai tarziu, dupa ce esti promovat in instantele superioare judecatoriei (tribunal, Curte de Apel, etc).
Se vede după răspunsurile tale că ești nefericit cum ai ajuns în viață. Și apropo, eu știam de celelalte etape, nu trebuia cineva să mi le reamintească, iar până la urmă cine nu le știe? Normal că trebuie să promovezi examenul de bacalaureat și cel de admitere la Drept, să fii licențiat în drept ca mai apoi să ai permisiunea să dai la INM și pentru cunoștința ta, sunt multe alte etape și cerințe pe care trebuie să le îndeplinești, nu sunt doar cele pe care le-ai precizat în răspunsul tău sarcastic și, încă o dată, impertinent pentru că nu ai răspuns la ce întrebare am pus. Puteai pur și simplu să ignori întrebarea, nu trebuie să luminezi tu pe nimeni cu astfel de întrebări Uită-te la ce răspuns mi-a dat cealaltă persoană. Așa da!
"puteai pur și simplu să ignori " - in nici un caz!
prostia și fudulia merg mână in mână și asta deranjează. Răspunsul - la fel ca și intrebarea - sunt absolut inutile. Mai bine intrebai cu să abordezi subiecutl de bac la română că nici măcar asta nu știi
https://www.tpu.ro/......trebuie-a/
Văd că îți place să continui cu întrebări impertinente Faptul că a existat o confuzie din partea mea la acel al doilea subiect de la examenul de bacalaureat nu spune absolut nimic despre intelectualul meu și nu spune nimic despre șansele mele la acest examen, iar pentru bucuria ta ( că văd că ești foarte interesat ) am luat 9.30 la simularea din martie, dar cred că nu mă crede cineva care scrie,, in nici un caz" în loc de,, in niciun caz". Prostia e mare!