| SerbanAlex5555 a întrebat:

Salutare, am doua intrebari pentru dumneavostra. In cazul/timpul conducerii sub influenta alcoolului, am fost oprit si verificat de catre organele de politie cu etilotestul, ca si alcoolemie a fost de 0, 42ml alcool in aer expirat si am primit o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Acum insa am primit si rezultatele la probele biologice si marja este oarecum tripla, (nu conteaza asta) intrebarile mele pentru dumneavoastra ar fi urmatoarele: Dupa cele mentionate anterior se poate ajunge in posesia unei dovezi cu drept de circulatie?
Asta pana la aducerea in instanta si primirii unui verdict solid. Da, cum?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti solicita procurorului care se ocupa de cazul tau restituirea permisului pana la judecata si apoi chiar instantei de judecata, dar nu este obligat sa ti-l restituie.
Si daca esti condamnat definitiv permisul de conducere iti va fi anulat pentru conducere sub influenta alcoolului si vei putea obtine un nou permis abia dupa trecerea a 6 luni de la executarea pedepsei (daca este cu inchisoare cu executare) sau dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti (daca pedeapsa este cu suspendarea executarii).

Bula
| Bula a răspuns:

Drept de circulatie vei primi doar dupa sentinta definitiva.

| darrio2007 a răspuns:

Visezi. Nu vrei primi dovada de circulatie in acest caz.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți. După judecarea cauzei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce te urci băut la volan?