Nu este legal, nu trebuie sa recuperezi acea zi, este stabilita ca libera platita prin prevederile legale privind donarea de sange.
Zii angajatorului sa isi vada de treaba lui!
de pe net aflam urmatoarele :
Trebuie sa cunosti ca in Romania, conform unei hotarari de guvern (HG 1364/2006), donatorii de sange au dreptul sa primeasca o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, astfel incat problema timpului dedicat acestui gest se reduce semnificativ. Pentru a beneficia de aceasta zi libera pentru donare de sange trebuie sa lucrezi legal cu contract de munca si sa aduci o adeverinta ca ai donat sange. De aceasta zi libera pot beneficia si elevii si studentii. Acestia primesc o scutire de o zi in baza adeverintei ca au donat sange. In plus, daca este mentionat in regulamentul intern, aceasta zi libera poate fi platita de catre angajator.
Pentru patronii comunisti nu se considera.
Am inteles. Dar el o tine pe a lui ca luna asta trebuie sa am 168 ore lucrate si ca ies pe minus cu 8. Iar alea 8 trebuie sa le recuperez pentru ca am fost platit dar nu am fost la munca. Iar adeverinta aia de la donare pe care i-am dato zice ca este practic o scutire
Spune-i daca ies pe minus cu 8 ore aduc ITM-ul peste tine si nu mai stau la discutii, si te dau si in judecata pentru ca te folosesti de bunatatea angajatilor.
loredana_4897 întreabă: