Se aplica legea contraventionala mai favorabila, la fel ca si la infractiune, asa ca vei plati conform punctului-amenda de 145 lei.
Conform OG 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, citez:
"ART. 12.(1)Dacă printr-un act normativ fapta nu mai este considerată contravenţie, ea nu se mai sancţionează, chiar dacă a fost săvârşită înainte de data intrării în vigoare a noului act normativ.
(2)Dacă sancţiunea prevăzută în noul act normativ este mai uşoară se va aplica aceasta. În cazul în care noul act normativ prevede o sancţiune mai grava, contravenţia săvârşită anterior va fi sancţionată conform dispoziţiilor actului normativ în vigoare la data săvârşirii acesteia."
Am fost la primarie sa platesc amenda, si doamna de acolo de la ghiseul incasari amenzi mi-a zis ca ea nu poate sa-mi modifice amenda, ci ar trebui sa merg la politie sa vorbesc. Am fost la politie, si de acolo mi-au spus ca ei au aplicat legea care era in vigoare la momentul amedarii, si acum ei nu pot sa-mi modifice amenda sau sa o anuleze pe cea veche. Mi-au zis ca vorbesc la primarie cu cineva "mai de sus" sau sa depun plangere in instanta.
Spune-i sa citeasca prevederea indicata de mine, in OG 2/2001.
Daca platesti in 15 zile, atunci vei avea de achitat 652.50 lei.
Nu uita sa trimiti copia chitantei si justificarea reducerii sumei!