Bunurile obtinute inaintea casatoriei sunt bunuri proprii ale fiecarui sot, asa ca nu sunt cuprinse in bunurile partajabile. Se impart doar bunurile comune, respectiv bunurile dobandite impreuna de soti pe perioada casatoriei.
Si sunt unele bunuri dobandite pe perioada casatoriei care sunt tot proprii, respectiv cele dobandite prin mostenire sau donatie numai pentru un sot.
Si dupa ce se casatoresc, barbatul/femeia poate sa mai cumpere ceva pe numele lui/ei(si desigur din banii ei)?
In cazul comunitatii legale de bunuri toate bunurile cumparate pe durata casatoriei sunt considerate bunuri comune. Doar daca este ales un alt regim matrimonial bunurile cumparate doar din banii unuia sunt considerate doar a aceluia.
Daca tu esti casatorit si faci cadou sotiei tale o bijuterie,sau o masina, in caz de divort alea sunt numai alea ei , asa spune legea in America, cred sau banui, ca in orice tara civilizata e la fel, sau macar asa ar trebui.
NU. In cazul unui divort, se impart numai bunurile detinute in comun. Bunurile proprii, adica bunurile dobandite prin mostenire legala, legat sau donatie, cu exceptia cazului in care dispunatorul a prevazut, in mod expres, ca ele vor fi comune, bunurile de uz personal, bunurile destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti, daca nu sunt elemente ale unui fond de comert care face parte din comunitatea de bunuri, indemnizatia de asigurare si despagubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soti sau bunurile dobandite inainte de casatorie nu se impart.
Nu. Se face contract prenuptial si toate bunurile cu care intra in casnicie ii raman in proprietate exclusiva deci nu fac obiectul partajului in cazul unui divort.
FreddieM întreabă: