Întrebare recomandată | VladislavD a întrebat:

Salutare. Am o intriebare, daca am cetatienie rusa si sunt prins beat in Romania la volan care este pedeapsa care o primesc. Stiu ca nu imi pot lua permisul in rest nu stiu ...Astiept raspunsuri multumesc.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent de cetatenie atata timp cat esti pe teritoriul Romaniei trebuie sa respecti legea romana.
Daca alcoolemia in sange este peste 0, 8 la mie atunci fapta constituie infractiune, conform OUG 195/2002 (Codul rutier roman), citez:
"ART.87. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0, 80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."

| AgathaRo a răspuns:

Poti detine 10000 de cetatenii, trebuie sa te supui legistlatiei in tara in care te alfi. Asta nu e o scuza ca la "voi in Rusia" concentratia de alcool expirat este mai mare ca-n alte tari din lume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine ti-a spus asa ceva? In orice tara din UE, alcolemia peste 0, 8 constituie infractiune si se lasa cu dosar penal.Trebuie sa respecti legile statului prin care circuli.

| DigiMind a răspuns:

Dosar penal. Iar faptul ca esti rus, iti va agrava situatia la tribunal.

| Teeestiwudnejwns a răspuns:

Nu conteaza cetatenia. Atata timp cat esti prins comitand ilegalitati vei fi pedepsit.

| pastaman a răspuns:

Frate, e de rau un dosarel penal si o anulare de permis garantez pe ce vrei tu!