anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare.am o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere de 3 ani si vreau sa plec in strainatate la munca. pe decizia definitiva scrie ca pot parasi tara doar cu acordul instantei, eu trebuie sa plec peste 2 zile.nu prea am timp sa fac cerere sau ce trebuie. Intrebarea mea este daca pot sa ii fac tatalui mei procura sa se ocupe el si eu sa plec fara sa mai anunt?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti pleca fara acordul instantei, respectiv dupa ce instanta si-a dat acordul. Faptul ca depui cerere si pleci inainte de acordul instantei nu are relevanta, pe motivul ca n-ai respectat conditiile stabilite se poate revoca masura supravegherii si sa executi pedeapsa ramasa in inchisoare.
Banuiesc ca in hotararea de condamnare s-a prevazut si urmarile pentru nerespectarea masurilor dispuse pe timpul supravegherii.

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu poti pleca din tara fara o hotarare judecatoreasca in acest sens. Posibil sa fii dat in consemn la vama cand ti se va verifica buletinul/pasaportul. Si vei fi intors inapoi. Nu te juca. Exemplu de caz concret cand eram in Calais, Franta, cu autocarul, sa trec in Anglia. O persoana a fost oprita sa treaca in Anglia pentru ca nu se prezentase la o citatie la tribunal in Romania, ca martor.

| johnnny123 a răspuns:

Condițiile suspendării sentinței au fost foarte clare: nu poți părăsi țara fără acordul instanței.

Din moment ce nu ai obținut acest acord, încalci condițiile și devii automat un om căutat pentru ispășirea unei sentințe de trei ani de închisoare.

1. Cine îți mai oferă o slujbă în condițiile astea?
2. Cum te mai poți întoarce în țară?