Am vazut ai spus in alt mesaj ca rudele celor 4 frati cu bunicata, daca or fi avut aia ceva urmasi, nu-i stiti deloc, nu ati tinut legatura.
Ce poti face in cazul asta? Aduica taicatu si cu fratetu. Pot sa mearga la notar si sa dezbata mostenirea, acolo declara ca nu mai sunt alti mostenitori ca bunica ta a fost singura si ca singurii ei copii e taicatu si cu fratele lui.
Notaru face act si aia e tot, nu-i raspunzator pe ce declara taicatu.
Iti zic sigur ca se poate. Asa a facut fratele lui tata. Deci tata tria, fratesu s-a dus la notar si a zis ca are doar 2 frati, pe tata la exclus,adica nu i-a zis notarului. Ala i-a facut act si acu ala sta in casa bunicii.
Tata nu a zis nimic,a ris cand a aflat,pentru ca noi avem casa, nu eram curiosi oricum de casa bunicii.
Ok dar si in cazul asta nu-i clara situatia pentru ca va trebuie sa duci ceva act, tu nu stii exact ce act aveau bunicata si fratii ei, sau daca aveau acte, ori doara rol sau cum se numeste la primarie.
De aia am zis, mergi la notar, sa te lamureasca, sau taicatu, este gratis.
Conteaza f mult ce acte au avut alde bunicata si fratii ei.in cazu in care au avut acte, atunci va trebui sa vina si rudele celor 4 frati decedati.
Daca nau avut acte, atunci e mai usor, merge cum am zis eu, taicatu declara ca el si fratele is singuri mostenitori, aduce ceva dovezi de la primarie ca ei is copii lui bunicata, dar tot nu-i clara
Aia or sa intrebe, bunicata a avut frati? primaria are evidenta populatiei
Fa cum zic, mergi la notar lasa pe cei de pe aici, nu o sa afli nimic bun pe aici.
Bafta
Va trebui sa se faca procedura succesorala la un notar public de la ultimul domiciliu al bunicii, mostenitori fiind copiii bunicii (tatal tau si fratele lui) si copiii celorlalti frati ai bunicii.
Cei care nu vor sa mosteneasca pot da cate o declaratie de renuntare la mostenire, tot la un notar public.
Cheltuielile cu procedura succesorala (onorariul notarial si inscrierea in CF a imobilelor) sunt in functie de valoarea bunurilor mostenite si nu sunt asa mari, le poti calcula singur introducand valoarea intr-un calculator de pe internet, cauti cu calculator procedura succesorala.
Va mulțumesc pentru răspuns, notarul se ocupa de chemarea copiii fratilor bunicii mele, va intreb pentru ca de peste 20 ani nu se stie nimic de ei, ai mei nu au ținut nici un fel de legatura.
Se ocupa sa-i citeze pentru procedura doar daca le indici adresele, daca nu le indici va trebui sa va ocupati voi de chemarea lor la procedura.
Pe numele cui a venit somația de plată? După deces se face un act de succesiune la notar. Tatăl tău să meargă la notar.
Omule, mergi la un notar, rupeti tu o ora si mergi acolo, este gratis consultatia, iti explica ala cum sta treaba.
Dar notaru vezi ca o sa te ia cu povesti, adica explicatie de aia gen de la notar la notar, tu il opresti si spui ca vrei explicatie babeasca, sa pricepi cit mai bine.
Nu se supara nimeni, oricum tot la notar vei ajunge, deci nu mai pierde timpul aiurea sa intrebi oameni, mergi direct acolo unde oricum vei ajunge.
Din informatiile date de tine, exista sigur 2 mostenitori, tatal tau si cu fratele lui.
Problema se complica pentru ca bunicata a mai avut 4 frati, care si aia erau proprietari, ori aveau parte la casa respectiva.
Spui ca atit bunicata cit si fratii ei is deja decedati.
Desi aia is morti, cei 4 frati ai lui bunicata, daca au avut neveste, daca au avut copii, atunci le revine si alora parte din casa.
Doara in cazul in care fratii aia 4 nu au avut absolut nici un copil, nici o nevasta, atunci revine lui taicatu si fratele lui.
Dar cel mai indicat e sa mergi la notar, ala stie ce sa te intrebe, ce informatii sai dai, apoi iti va spune ce trebuie sa faci.
Ce iti spune lpavel bate cimpii el uita de aia 4 frati ai lui bunicata.
Deci de fapt casa a avut 5 proiprietari sa le spunem asa, sau au fost 5 persoane cazre aveau parte acolo, bunicata si aia 4 frati ai ei.
Asa cum bunicata a avut copii pe astia 2 tacatu si fratesu, la fel poate aia 4 frati a lui bunica au avut si ei neveste, copii.
Deci aia ai cui sunt? Aha ia sa-ti zica pavel marele destept, vad face pe altul prost, dar el n se vede cit de "destept"este.
Deci mostenirea, casa revine la copii lui bunicata si la copii si nevestele fratilor ei aia 4 care au murit.Astia is toti mostenitorii cunoscuti si necunoscuti, sau ce tu nu iai amintit.
Se pare ca e mostenire de la bunica ta. Pai treaba sta cam asa:
Copiii nu au nici un drept la aceasta mostenire cat timp traieste unul din copiii proprietarei!
In cazul tau acei copii fiind tatal tau si fratele lui!
Ei doi trebuie sa dezbata mostenirea... dar pentru asta au nevoie de titlul de proprietate care sa dovedeasca al cui a fost casa.
Trebuie sa mearga unul din ei sau amandoi la primarie sa refaca acest act de proprietate (primaria are copia in arhive) iar apoi la un notar... sa imparta mostenirea! Pentru ca da, daca nu aveti casa pe numele vostru atunci si fratele tatalui tau are drept la acea mostenire!
Am evoluat mai pe scurt din ce ai zis...
Impozitul il poate plati tatal tau dar sa pastreze fiecare chitanta iar la dezbaterea mostenirii acele plati vor fi impartite intre tatal tau si fratele lui numai daca va avea pretentii sa primeasca si el ceva din acea mostenire...
Cum am zis si mai sus e o evoluare scurta din ce stiu si am citit din intrebarea ta... un lucru insa este sigur: ca sa aiba tatal tau actul de proprietate in mana ca fiind casa lui are nevoie de timp mult de umblat peste tot, apoi un sac de bani! Cel putin 100 mil. bani vechi! din pacate toti rechinii cer o gramada de bani si nu misca unul un deget fara bani...
Iti mulțumesc tare mult, eu ma gandeam la minim 200 mil, fratele lui a zis ca nu ii trebuie.
Atunci treaba e si mai buna, dar tot va trebui sa mearga peste tot cu tatal tau pentru semnaturi... iar tatal tau va suporta toate cheltuielile! Cat despre bani, nu stiu la ce suma se poate ajunge pentru ca a trecut foarte mult de cand am trecut prin asa ceva, am zis doar o aproximatie!
Merge si cu procura, sa nu il ia pe frate-sau peste tot?
Merge, dar acea procura se face la un notar care trebuie legalizat!
Cum a spus Ioandelasal, trebuie sa faci succesiunea, casa si terenul se impart in mod egal intre tatal tau si fratele lui, daca se inteleg intre ei potea sa primeasca unul tot iar celalalt sa renunte la partea lui. Trebuie sa mearga la notar cu toate actele de pe terent, casa, certificat de deces etc si se rezolva.
"Casa a ramas pe numele bunicii mele si a altor 4 frati"
Pe numele bunicii si a fratilor sai?
Oricum trebuie facuta succesiunea. Dar tatal tau si fratele lui mostenesc doar [1/5 (inteleg eu)] partea bunicii. Cotele celor 4 frati le mostenesc copiii lor.
Lucrul nefacut la timpul sau duce la cheltuieli mai mari si alergatura multa. Puneti lucrurile in regula acum. Mai tarziu va fi si mai greu, nefiind gasiti mostenitorii.
Nu stie daca ceilalți frati ai bunicii mele mai au copii, nu sunt in oras cu noi, nu au ținut niciodata legatura
efspactsy întreabă: