| dydy22 a întrebat:

Salutare am si eu o intrebare : mi s-a facut un referat de catre supervizorul meu ca nu m-am subordonat lui, dar eu m-am subordonat lui am si martori colegi de muncacare au fost de fata, si pe deasupra mi-a adus si injuri la adresa mea si nu stiu cui ma pot adresa. sunt chemat si la comisia de disciplina astept un raspuns de la cineva care cunoaste legile.

2 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din pacate legile in domeniul muncii sunt greu de pus in practica, cel putin in firmele private. Probabil la comisia de disciplina ti se va cere o nota explicativa scrisa, in care vei descrie cele intamplate din punctul tau de vedere sau vei raspunde unor intrebari punctuale referitoare la acea situatie.
Tot ce poti sa faci este sa explici cat mai exact ce s-a intamplat, evitand amanuntele irelevante si parerile subiective.
Pe martori nu te poti baza, nimeni nu isi risca slujba pentru tine si probabil nici tu nu iti doresti ca repercusiunile sa se rasfranga si asupra lor. Poti mentiona "in fata colegilor" sau "au asistat si colegii", dar evita sa folosesti cuvantul "martor" precum si sa dai nume.
Prezenta unui avocat la comisia de disciplina este o ineptie, daca se ajunge pana acolo incat sa iti aperi drepturile cu ajutorul unui avocat, chiar nu mai ai ce cauta in acea colectivitate.

| Empathizer a răspuns:

Mai intai, asigura-te ca te poti baza pe martori. Multi colegi dau inapoi sa te sustina, de teama ca isi pot pierde serviciul. Angajeaza si un avocat care sa te insoteasca la comisia de disciplina.