Întrebare recomandată | ionutznara a întrebat:

Am si eu o problema, in urma cu 6 luni am trimis bani prin western union unui cunoscut pentru a ma favoriza cu un avocat.(problema personala)
Sa fiu scurt:Acesta nu m-a ajutat cu nimic, mentin ca eram plecat in strainatate.Cand m-am intros am incercat sa dau de el la telefon,acesta a raspuns, dar cand l-am intrebat daca a rezolvat problema mi-a raspuns ca nu a facut nimic, si ma tot amana.
Eu am actul doveditor western union cu suma x trimisa.Intrebarea mea este daca pot recupera bani, si cum ar trebui sa procedez(intentionez sa il dau in judecata).
Daca ma-ti putea indruma cumva as fi recunoscator.Multumesc

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu rezolvi pe cale amiabila singura posibilitate este sa-l dai in judecata, pe cale civila, printr-o actiune la judecatoria domiciliului paratului (celui caruia i-ai trimis banii). In acest caz poti sa ceri si dobanda legala, cheltuieli de judecata si eventuale cheltuieli de executare silita (daca nu plateste nici dupa judecata). Toate cheltuielile pot fi mai mari chiar decat suma datorata. Spune-i asta si poate iti restituie banii.

| KodrutZ a răspuns:

Ne traduci si noua ce vrei sa zici prin "a ma favoriza unui avocat"? Adica tu vrei sa il dai in judecata ca sa recuperezi bani de spaga?

| Sabs28 a răspuns:

Ia-ti adio de la bani.Nu cred ca obtii ceva dandu-l in judecata, atata timp cat nu era o promisiune scrisa De ce nu te duci la avocat singur?