| ImGone a întrebat:

Are cinvea articolul de lege cu masurile care se iau pentru vandalizarea unei masini sau pedeapsa maxima? Fundita

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este infractiunea de distrugere, prevazuta si pedepsita de art.217 Cod penal, citez:
"ART.217. Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Amenda poate fi de la 500 lei la 30.000 lei.

7 răspunsuri:
| firstboy a răspuns:

Cauta pe google, codul penal pdf si codul civil pdf, ambele 2013, sigur gasesti, n-ai cum sa nu gasesti daca nu cauti...happy

| RobDogg a răspuns:

Http://anp.gov.ro/......215deecf08 cred ca gasesti aici, dar am o intrebare, ai vandalizat o masina? Sau ti s-a vandalizat masina? xD

| ImGone explică (pentru RobDogg):

Mi s-a vadalizat.

| ImGone explică:

Eu as dori un fragment din codul penal ce face referire la asa ceva.

| RobDogg a răspuns (pentru ImGone):

Totusi...Nu cred ca exista in codul penal, va trebui sa-l dai in judecata.

| ImGone explică (pentru RobDogg):

Ok. Mersi pentru raspunsuri.Voi lua legatura cu un politist, care sper sa ma ajute. O zi buna tuturor!