| TheRealFantasy a întrebat:

Salutare! As vrea sa fac o contestatie pentru o amenda, am depasit o masina de scoala care mergea foarte incet (30-40 km), de pe linie discontinua si am iesit un pic peste linia continua (100-150 metri, pentru. ca a trebuit sa prind un pic de viteza ca sa depasesc), un pic in curba (dar cu vizibilitate destul de ok, peste 100m), iar din pacate m-a oprit un personaj in costumatie albastra... pe care nu l-am vazut oprit in dreapta drumului.
Mi-a facut o gramada de nervi ca voia sa opresc in mijlocul drumului si tot insista, i-am zis ca am oprit mai in fata pentru. ca nu aveam unde si tot el comenta; eu am 24 de ani si mamaliga (sunt incepator, am 4 luni de carnet) dar baiatul asta era mai mic decat mine si mult mai tupeist. Nu am vrut sa ma cert pentru ca nu duce nicaieri. M-a facut si sa astept ca are el o interventie dar sincer sa fiu nu cred ca a fost ceva urgent, dura 5 minute sa faca hartiile pentru amenda!

Mi-a dat 6 puncte de penalizare amenda, care vin 870 de ron si permisul suspendat 60 de zile pentru depasire pe linie continua...

Chiar nu am chef de o contestatie pentru asa ceva, dar vreau sa fac contestatie mai mult pentru suspendarea permisului, mi se pare mult.
Stiu ca se poate reduce perioada suspendarii dar as fi vrut sa stiu totusi daca are sens sa fac contestatie sau nu, si daca se poate justifica legal treaba asta.
Adica eu am depasit o masina care se deplasa foarte incet, am inceput pe linie discontinua si am intrat un pic peste linia continua, care era pusa acolo pentru. ca era o curba usoara si cu vizibilitate destul de ok. Nu erau masini deloc din sens opus si politistul care m-a oprit era un tanc foarte tupeist, nu pot spune ca am avut o discutie fiindca tot ce zicea el era in contradictoriu.
Pot plati amenda jumatate pana in 15 zile si sa fac cerere pentru reducerea perioadei de suspendare cu examen scris dar vreau sa contest pentru. ca nu sunt de acord cu atitudinea asta si atatea sanctiuni pentru. o situatie fara incidente.
Voi ce ziceti?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa faci plangere contraventionala, in termen de maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie, la judecatoria de care apartine domiciliul tau sau in raza careia ai savarsit contraventia (daca acestea nu coincid), te costa doar 20 lei taxa judiciara de timbru, cheltuieli cu deplasarea la judecatorie si ceva timp pierdut dar nu cred ca ai sanse de castig, dar tu decizi.

| TheRealFantasy explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc frumos pentru informatii. Nu prea m-am lovit de situatii de genul pana acum, nici nu prea ma supar usor, nici nu a picat bine ca perioada dar asta e presupun.
Mai bine nu mai fac contestatie, cine stie peste ce capete seci dau si acolo. o sa casc ochii mai bine data viitoare.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ieri ai scris aici alta poveste. Din pacate, pentru tine, mă abtin, nu esti credibil.

| TheRealFantasy explică (pentru darrio2007):

Imi pare rau ca am dezamagit laughing ce sa spun.
Am pus intrebarea pentru mine, nu stiu cine a pus alta intrebare. Nu am mai intrat pe TPU de ani de zile.

Nu vezi ca e alt user? Nu am contul de ieri, de azi facut...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ieri nu aveai niciun proces verbal nici o contraventie, nicio suspendate

https://www.tpu.ro/......e-bine-si/

azi gata le ai?

| TheRealFantasy explică (pentru suntserios):

E alta persoana care a pus intrebarea, nu eu.
Depasirea am facut-o in lumina zilei nu seara, stiu bine strazile la mine in oras laughing dar nu am vazut masina de politie. Ma descurc ok la volan desi am de putin timp permisul, depasirea nu a fost asa naspa dar din punct de vedere legal ar putea zice oricine ca am depasit pe linie continua pentru. ca am taiat 100 de metri linia continua. Eu zic ca se panicheaza lumea f. mult, nu aveam viteza mare deloc, in nici un caz 30 km/h totusi. Nu ai cum sa depasesti cu viteza aia, sa fim seriosi, trebuie sa iti iei viteza ca sa faci depasirea in siguranta; baiatul asta care mi-a dat amenda si martora (o fetiscana) de a semnat pe contraventie sunt copii abia iesiti din liceu cred, nu i-am vazut deloc desi e un oras mic si toata lumea se stie, mai ales de la politia locala sau alte autoritati.

| AnonimA7419 a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Atunci ia amenda si gata. Plus suspendare. Banuiesc ca ai semnat si pv-ul de constatare. Si mai scuteste-ne cu ''problema'' asta.
Eu iti anulam permisul.

| suntserios a răspuns (pentru TheRealFantasy):

happy esti amuzant.
Eu zic ca esti tot ala de ieri.

In fine, cum adica erau iesiti din liceu? Politistii de la rutiera/nationala care dau amenzi si supenda permise trebuie sa faca academia nu sunt iesiti direct din liceu. Si daca au aplicat legea corect unde e problema ca sunt tineri?

Acum pe tine nu te opreste nimeni sa faci contestatie, dar care ar fi motivul?

Nu am incercat sa fiu amuzant, crezi ce vrei.
Au aplicat legea corect my ass, ca era curba cu vizibilitate decenta si masina din fata avea viteza mica, dar asta e parerea mea subiectiva; normal au dreptate ca am taiat linia continua, dar faza era discutabila. Nu m-am nascut nici eu ieri, pustiu asta era ingamfat si asa e cand vrei sa te dai mare dar nu a fost o faza pentru asa ceva, ori era plictisit, ori.
Nu mai fi asa artagos, am pus intrebarea in ideea ca poate are cineva experienta cu contestatii pentru o situatie similara macar sa stiu daca am o sansa sau imi arunc banii si timpul degeaba. Nu stau in loc de o amenda, asa o platesc maine daca stiu ca eforturile mele sunt in zadar, dar m-a iritat situatia in sine, daca de asta esti curios. Tu nu ai fost nedreptatit?

| suntserios a răspuns (pentru TheRealFantasy):

De politia rutiera nu am fost niciodata nedreptatit. Chiar dimpotriva am fost iertat pentru ca le-am vorbit frumos si mi-ar recunoscut vina.

Dar intreb la modul serios, ca sa faci o contestatie ai nevoie de un motiv. Care e motivul tau? Ca omenii au aplicat legea

Las-o balta. Seara buna. Nu are rost sa ne stricam cheful amandoi cu discutia asta.

| Frank51 a răspuns:

Eu n-am prins polițiști așa nașpa, toți care m-au oprit în ultimele luni(de vreo 4-5 ori), mi-au dat absolut toți avertisment, unul mi-a dat 3 puncte pentru viteză (72 în zonă de 60), pur și simplu am noroc la polițiști buni. Și talonul mi l-au luat dar fără să-mi dea amendă.

Nu știu ce situație ai avut tu, dar dacă nu e pe drept de ce nu ai face contestație? Eu aș face.

| AnonimA7419 a răspuns:

Daca nu te grabesti, nu vei mai putea contesta amenda. Si da intai plateste 50% din amenda.

| TheRealFantasy explică (pentru AnonimA7419):

Azi am primit, stiu ca am 15 zile sa platesc doar jumatate din amenda. Ma interesa mai mult pentru. suspendarea permisului.