Desi anul acesta implinesc 75 de ani tot as lupta, dupa puterile mele, mai ales ajutand in spatele frontului.
As lupta din patriotism, nu numai din datoria de aparare a tarii.
Nu pentru tara. Vezi filmul "We were soldiers" cu Mel Gibson, un film de razboi, dar o apologie extraordinara impotriva razboiului. Cum zice si in film, daca e sa lupti, lupti pentru cel de linga tine. Poate ca as fi in stare sa pocnesc un rus, sau oricare alt fel de "barbar", daca ar atenta la viata sotiei sau mamei mele.
Războiul dintre usa și Rusia este o parodie tragic comica, de ce americani au dar arme rușilor ca să învingă Germania? De ce usa a lăsat estul în mâinile Rusiei? De ce rusia a mutat armele nucleare din Cuba? De ce au o linie de telefonie comuna? De ce nu au bombardat rusia în 1945? Din păcate mor nevinovați
E vorba de Lend Lease 1941 in care SUA au pompat decisiv armament catre URSS ( Rusia). Fara el, Rusia pierdea clar. Au ales raul cel mai mic. Dupa 1945 opinia publica din SUA, nu mai suporta alt razboi, asa ca Rusia si-a facut de cap, adica rele, in Europa de est. Uite ca, totusi dupa 50 ani, SUA a apara din nou Romania.
Este o linie speciala "rosie" intre Armata SUA si Rusia, in caz ca vreun radar da vreo eroare, iar riposta apocaliptica loveste in 20min. Ai studiat istoria moderna?
O astfel de pricina se rezolva prin drept international/ Haga/ TPU.
Ceea ce face Putin echivaleaza cu cetateanul care isi face dreptate singur. Chiar daca prin absurd ar avea dreptate, trebuia sa mearga la instanta, nu sa traga cu tunul. Poate se scoala cu fata la perna si o sa vrea si Mongolia/ Alaska. Asa si Turcia poate zice ca a avut Crimeea, Anglia sa isi imperiul inapoi, India pe Pakistan, China pe Manchuria samd.
Se pot inclusiv modifica frontiere cu ONU cu tot tacamul. Asa cum Romania a castigat platforma Marii Negre.
Citisem ca a mai fost o dată faza cu o eroare care putea duce la dezastru, într un final omul va pune capăt existentei sale, dar nu acum, savanți care au trimis formula bombei Rusiei, pe asta au mizat, pe frica si pace, chiar azi am citit despre criza din cuba, ieri despre vikingi din Norvegia
Au fost 3 situatii, erori ale hazardului, accidente in care erau la un pas sa se atace cu toata forta SUA cu URSS. Una e legata de criza rachetelor din Cuba, cu un submarin rusesc ce pierduse comunicatiile, se stricase. I s-a parut ca o nava SUA din zona ar fi lansat o bomba de adancime cauzand avaria. Noroc ca alt comandant rus din zona l-a convins sa nu lanseze nimic, ca nava SUA e la mare distanta. A fost si un film.
https://www.mediafax.ro/......i-15198324
Atât timp când va fi mobilizare generală nu cred că e la alegerea mea daca as lupta sau nu.
Poti alege. Sa fii un dezertor.
Aș lupta în cazul oricărei agesiuni. Cum, de ce? Când apăr țara al cărei cetățean sunt, mă apăr pe mine, familia mea, limba, viitorul țării.
Doar cand ma gandesc la tezaurul Romaniei 'pastrat' la Moscova, parca imi fierbe putin sangele in vene, dar sa ne mai atace si tara? Cred ca e datoria noastra sa ne aparam pamantul din care venim.
Pacifismul este pentru visatori, realitatea e ca avem multi dusmani care nu ne-ar cruta viata daca ar avea puterea sa o faca.
Deci, ce zici, te lasi ingenunchiat sau lupti sa aperi ce iubesti? Cam asa e intrebarea ta.
Iar pentru cei care spun ca nu trebuie sa ne aparam tara ca e condusa de mafioti si politicieni corupti, va amintesc ca tara nu inseamna un salariu sau o pensie, niste simple hartii de plastic sau o functie, tara inseamna pamant, resurse naturale, munti, paduri, dealuri, vai, peisaje superbe, adica niste bogatii de nepretuit, multi oameni caldurosi si primitori, oameni simplii, dar si valori intelectuale si multe generatii care si-au dat viata ca noi sa fim liberi, de la toate razboaiele purtate si pana la revolutie, daca toate astea nu inseamna nimic inseamna ca suntem nerecunoscatori si nu meritam ce ne-a dat natura.
Dar sunt sigur ca multi au o parere foarte proasta despre tara in care s-au nascut deoarece aceasta parere proasta le-a fost indusa de altii prin manipularea de la televizor si de pe net.
Mai interesat e romanul de azi de ce are de zis un guru indian, ce a mai zis nu stiu ce vedeta de la Hollywood despre alta vedeta, ce mai e in trend si sa asculte nu stiu ce mizerie de manea.
Daca vorbesti prea mult despre cat de mult iti iubesti tara, oamenii te vor privi cu suspiciune si iti vor pune etichete ca la produsele din supermarket.
Cum sa reusim vreodata sa facem ceva, daca nu ne iubim tara? Cum? Normal ca toti pleaca, pentru ca sunt dresati sa plece din tara.
Sunt satul pana peste cap de compatrioti care isi urasc tara dar sunt fruntasi la importat mizerii straine, de la manele, la mancare, limbaj, moda si lista poate continua.
Tin sa amintesc ca rusinea de a fi roman e ceva ce ne-a fost impus, inca din comunism, suferintele asupra poporului au avut tocmai scopul asta, sa iti urasti neamul si sa accepti orice lideri vor veni sa te salveze din mizeria in care te afli.
Cand o sa dam de greu, nu ne va salva nici Rusia, nici Europa, doar noi ne putem salva si da, cred ca e un motiv destul de puternic sa iti sacrifici viata pentru un astfel de ideal, daca mai e macar o urma de demnitate in sufletele noastre, ar trebui sa o facem, sa ne jertfim pentru libertate.
As vrea sa va vorbesc despre anumite etnii care nu au pamantul lor si au fost fortati sa traiasca in exil si sa va pun intrebarea, asa vrem sa traim si noi? In mizerie si suferinta? Este oare demn de trait o astfel de viata?
N-as lupta. Nu iubesc tara si nu imi mai pasa. Sa lupte politicienii francmasoni in locul nostru. Hotii nostri versus hotii lor.
Eu o sa am grija de mine si cei apropiati noua. Razboiul e o prostie barbară.
BaiatAnonim7226 întreabă: