| djdjdj a întrebat:

Salutare, cand se intampla un accident in fata ta esti obligat sa ramai? Sau este alegerea ta?

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu ești obligat. Dar știi citi au probleme in instanta că nu au martori care sa fii văzut accidentul? Cu un martor lucrurile se simplifica mult. Eu consider că e o chestie de atitudine civică sa ramii. Eu am pățit de cateva ori, și întotdeauna am rămas. O dată, am și răspuns la întrebările polițiștilor, și așa s-au dumirit cum a fost accidentul.

| darrio2007 a răspuns:

Daca esti implicat direct trebuie sa ramai.

| djdjdj explică (pentru darrio2007):

Fara a fi implicat, efectiv daca se intampla in fata ta

| darrio2007 a răspuns (pentru djdjdj):

Nu esti obligat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca ești participant la trafic legea zice că trebuie să le oferi primul ajutor daca sunt victime. Daca nu aia e, îți vezi de drum

| sabin89 a răspuns (pentru suntserios):

O întrebare am și eu: Dacă îți dai seama că accidentul e grav și omul se zbate între viață și moarte, ai voie să îl iei în mașina ta și să îl duci la cel mai apropiat spital? Adică să nu mai stai să sosească poliția să constate ce și cum. Asta în ideea că nu mai e timp de așteptat, până vine poliția s-ar putea să fie prea târziu.

| suntserios a răspuns (pentru sabin89):

Ar fi cea mai proasta miscare posibila.
La o victima a unui accident rutier care poate avea rani pe care o persoana care nu este calificata sa ofere primul ajutor nu le poate depista poate duce la agravarea acestora sau chiar la deces.

Gandeste-te cum ar fi sa duci tu cu masina ta la spital o victima care are o fractura de coloana...

Daca nu esti calificat sa evaluezi situatia nu misti victima in stare critica din locul ei. Sunt niste notiuni de bun simt in acordarea primului ajutor.

| andreiscripcaru a răspuns (pentru sabin89):

Dacă are răni gen să piardă mult sânge da poti, dar dacă are oase rupte atunci nu ar trebui să îl misti de loc pentru ca î faci mai mult rău și trebuie să astepti ambulanta

| Hyperion7 a răspuns:

Moral ar fi sa contactezi autoritățile competente! E alegerea ta in fond, dar nu crezi că mai ok ar fi sa acționezi? Unii oameni poate că în acele minute se lupta intre viață și moarte și apelul tau ar face diferența, zic doar!

| suntserios a răspuns (pentru Hyperion7):

Pai nu prea e alegerea lui

Art 77 Obligaţii în caz de accident | Ordonanţă de urgenţă 195/2002
Alineat 2 il cam obliga. daca sunt victime bineinteles.

| ReddY25 a răspuns:

Dacă vrei

| helpforyou a răspuns:

Dacă ești martor la un accident rutier, nu ești obligat să rămâi la fața locului. Totuși, poti să rămâi în zonă pentru a oferi declarații poliției sau pentru a ajuta în orice alt mod posibil. Poti să suni la 112 în cazul unui accident rutier și să acorzi primul ajutor dacă ești în măsură să o faci.

| andreiscripcaru a răspuns:

Poti sa dai declarație ca martor pentru a ajuta politistii. Dar nu esti obligat