Timbrul de mediu nu este ilegal, nu stiu de unde ai aflat asta.
Sigur ca se vorbeste sa fie schimbata modalitatea de plata, respectiv sa nu fie platit o data, am vazut ca se spunea sa fie platit anual, prin adaugarea la impozit.
Intr-un hotarare, data de Curtea de Justitie a UE, s-a pecizat, citez:
"Articolul 110 TFUE (Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene - n. red.) trebuie interpretat în sensul că:
– nu se opune ca un stat membru să instituie o taxă pe autovehicule care se aplică autovehiculelor rulate importate cu ocazia primei lor înmatriculări în acest stat membru şi autovehiculelor deja înmatriculate în statul membru respectiv cu ocazia primei transcrieri în acelaşi stat a dreptului de proprietate asupra acestora din urmă;
– se opune ca statul membru respectiv să scutească de această taxă autovehiculele deja înmatriculate pentru care a fost plătită, dar nu a fost restituită o taxă în vigoare anterior declarată incompatibilă cu dreptul Uniunii."
Deci nu este vorba de declararea ca ilegal a timbrului de mediu ci de scutirea de timbru pentru masinile la care, cu ocazia unei inmatriculari anterioare, s-a platit taxa prevazuta prin reglementarile anterioare si aceasta nu a fost restituita.
Detalii poti vedea si aici:
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_43475/avocatnet.html
E deja a 2a sau a3a forma a taxei declarata ilegala de UE si totusi Romania nu se lasa... deci NU. nu se va renunta niciodata la ea
Am înțeles că de va scoate și se va adăuga la prețul combustibilului sau ceva de genul, dar ai dreptate. nu se va scoate pentru ca se câștigă foarte mulți bani de le urma ei.
PaI de aici:
„Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru. Avem un grup de lucru și sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea și inclusiv pentru principiul, care e de fapt fundamentul unei astfel de taxe", a declarat ministrul Mediului pentru Profit.ro.
Curtea de Justiție a UE a decis, recent, că actualul timbru de mediu contravine legislației europene, după ce hotărâse că și variantele anterioare ale taxei, în vigoare, pe rând, din 2007, au fost nelegale. Mai mult, același for a decis ca banii achitați pe taxa respectivă să fie înapoiați.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/......54949.html
Follow us: @realitatea on Twitter
Ti-am citat ce a spus Curtea de Justitie a UE, nu stiu de ce ministrul ar fi spus ce a spus.
DECIZIE: Autovehiculele pot fi înmatriculate fără plata timbrului de mediu!
Autor: Gabriel Barbu
AddThis Sharing Buttons
-a Text mai mic +a Text mai mare
Magistrații de la Tribunalul Dolj au hotărât să oblige Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj să înmatriculeze un BMW fără plata timbrului de mediu. Este prima hotărâre de acest fel dată de magistrații doljeni, una după care funcționarii Serviciului de Înmatriculare se așteaptă la o „avalanșă" de cereri privind înmatricularea mașinilor fără plata timbrului de mediu.
Povestea acestui dosar începe pe data de 20 mai 2015, când un bărbat din localitatea Dobrești a solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Dolj înmatricularea unui autoturism BMW 525 pentru care nu achitase timbrul de mediu. În aceeași zi, Serviciul de Înmatriculări i-a răspuns că nu este posibil acest lucru, pentru că nu se încadrează în situațiile de scutire sau exceptare prevăzute de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Cu răspunsul primit, doljeanul a chemat SPCRPCÎV Dolj în judecată, prin avocatul Laurențiu Stanca din cadrul Baroului Dolj. Reclamantul a cerut Tribunalului Dolj să oblige funcționarii Serviciului de Înmatriculări să-i înmatriculeze mașina fără plata timbrului de mediu, considerând că această obligație încalcă legislația europeană. La acea dată, BMW-ul doljeanului era înmatriculat în Bulgaria, iar când a vrut să îl înmatriculeze în România a aflat că trebuia să plătească un timbru de mediu în valoare de… 2.850 de euro. Asta în condițiile în care mașina îl costase 1.500 de euro.
Dosarul cu nr. 7201/63/2015 a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj pe data de 5 iunie, iar după două termene de judecată, pe 7 octombrie, instanța a dispus suspendarea judecării cauzei până la pronunţarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) într-o cauză în care a fost întrebată dacă legislația europeană (art. 110 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care prevede asigurarea liberei circulații a mărfurilor între statele membre) este compatibilă cu prevederile OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Răspunsul CJUE, care a venit pe 9 iunie, anul acesta, a fost unul destul de clar. Ordonanța cu pricina este la fel de discriminatorie ca și formele anterioare ale acestei taxe, fie că s-a numit taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare sau taxă pentru emisii poluante.
LoVeYoU222 întreabă: