| BloombergARZ a întrebat:

Salutare. Ce pot păți daca sunt prins pe trenuri de marfa staționate sau in miscare? (In afara de a muri, nu întreb de nebun) E infracțiune ma gândesc, dar de ce?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Dosar penal si amenda.
Daca ai nesansa sa fie si marfa lipsa in marfarul ala, atunci intri ca prostul la furt calificat si poti face si puscarie.

| BloombergARZ explică (pentru Violleta2022):

Dosar penal pentru ce?

| Violleta2022 a răspuns (pentru BloombergARZ):

Daca ai nesansa ca un vagon din marfar sa fie spart si marfa furata si tu esti prins taman in acle moment, esti acuzat de furt si te trezesti cu dosar penal ca orice infractor.

Am înțeles, dar daca nu am acest ghinion ma aleg doar cu amenda din cate am înțeles happy

| Violleta2022 a răspuns (pentru BloombergARZ):

Daca nu s-a furat sau deteriorat nimic in trenul ala, sa fii tu ghinionist sa platesti pentru stricacinuile facute de altii, atunci scapi doar cu o amenda, pentru ca nu este voie sa urci sau sa calatoresti intr-un marfar.

Bine. Iti dau funda pentru ca ti ai luat din timp sa ma liniștești ca o pot face linistit laughing

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu savarsesti vreo fapta penala, de ex. furt, distrugere, etc, nu este infractiune.
Cel mult poate fi o contraventie si sa fii amendat.

| RxTx a răspuns:

Eu cand aveam 23 ani am mers cu mai multi prieteni de la Constanța până la București cu mai multe trenuri de marfă între vagoane pentru ca ne-a dat nasul jos.
Si undeva pe la Cernavodă murfatlar fetești a intrat trenul in curea unei pușcării
A trebuit sa evadam din curtea pușcariei

Era o fabrica de ciment ceva mare înaltă rau
Trenul a trecut peste un canal pe un pod păzit

Apoi noi am sărit din tren
Si am vut sa ne întoarcem la
linia de cale ferata
Dar când sa trecem peste un pod ce era doar pentru trenuri.am dat de niste paznici 2 gherete
Care păzeau trenul

M-am dus eu către ei cu mâinile sus și ne-au făcut semn că ne împușca de la 70m

Apoi m-am dus doar in chiloti cu mâinile sus la ei
Si nu pentru mine ci ma stresa ca aveam cu mine pe băiatul unui mare director de fabrica cu 1000 de angajati
Imi era rușine de beleaua in care am intrat.

Până la urmă ne trimeteau inapoi în închisoare
Nici nu ne lăsau sa ne apropiem

Apoi ne-am prefăcut că am plecat

Si am așteptat să nu fie atenți si am luat-o deabușilea pe sina de tren si nu ne-au văzut
Si ne-am urcat in primul tren si am zis sa ne duca si pe noi macar pana la Buzău
Ca nu avem bani de cat de 2 bilete si suntem 4 oameni
Iar nasul a fost înțelegător si ne-a luat fară bani până la Buzău.
De si noi i-am spus sa ne dea amendă

Este posibil sa mergi între vagoanele marfarului dar exista posibilitatea să oprească pe un câmp chiar și 5 zile sa nu stii dacă există vreo localitate sa mori de foame si de sete

| RxTx a răspuns:

Dar ce să cauți pe trenuri ca eu dacă aș fi milițian ți-aș băga o. mână de sigilii în buzunar să spun că ești hoț ca să fiu avansat inainte de pensie

| SanduEu123456 a răspuns:

Daca este sa te prindă in treburile de marfa stationate e posibil sa te alegi cu o amenda si obligat sa parasesti trenul