Nu este nici o discriminare, angajatorul are dreptul sa organizeze munca asa cum ii convine, singurele reguli obligatorii ce trebuie sa le respecte sunt cele privind perioadele de munca si de odihna.
Nu exista argumente legale la ce vrei tu, totul se poate rezolva doar pe cale amiabila, respectiv sa-l convingi ca esti mai productiv si muncesti mai mult de acasa decat la birou.
Păi, având în vedere că la unii,, s-a agreat" iar la alții nu se,, agrează" să lucreze de acasă nu este o inegalitate la locul de muncă?
Aici a intervenit un favoritism - ceea ce din start chiar dacă avem aceleași funcții și atribuții lor li se permite să facă un lucru pe care mie nu mi-l permite, nemaifiind,, egali" la locul de muncă în această situație.
Nu ai ce argumente sa aduci. Am fost in aceeasi situatie la doua multinationale. Nici mie nu mi-a convenit intoarcerea la birou de vreme ce munca respectiva se putea face foarte usor de la distanta iar productivitatea si calitatea erau above expectations.
Uite cateva chestii pe care o sa le mentioneze si angajatorul tau:
1. In momentul in care tu te-ai angajat, ai declarat ca ai domiciliul in Bucuresti iar rezultatele tale de la medicina muncii au fost suficient de bune cat sa fii apt de munca si implicit prezenta fizica.
2. La momentul angajarii, nu ai semnat absolut nimic in ceea ce priveste munca in regim remote. Adica nu ai semnat nici un act in care sa se mentioneze faptul ca jobul respectiv se va desfasura strict in regim remote. Deci legal nu ai ce sa le faci.
3. Din pacate in situatia de fata, nu prea le poti face nimic legal in ceea ce priveste respectivele favoritisme ( faptul ca unii sunt lasati sa lucreze de acasa iar altii sunt chemati fizic ).
Stii care ar fi singura ta scapare in mod cat de cat aproape pe langa lege ca sa zic asa?! ( ca tocmai legal 100% nu e ):
Sa iei legatura cu un doctor care sa iti dea un act la mana ca anumite probleme de sanatate ( inventate de el ) nu iti permit deplasarea fizica ( eventual ceva probleme cu coloana/picioarele ). Ei de dat afara nu vor avea voie sa o faca si nu le lasi nici alta varianta decat sa faca o exceptie pentru tine. Acum din punctul meu de vedere te complici rau de tot facand asta dar numai tu stii cat de mult merita sa faci asta pentru jobul pe care il ai.
Mulțumesc de raspuns.
Acest lucru cu medici samd sunt dificile. nu merită bătaia de cap.
Dar totuși aș vrea să ma leg de inegalitate. că suntem angajați pe același post și avem aceleași atribuții dar ei pot face ceva ce la mine nu se permite dar lor da - adică din acest punct de vedere nu mai suntem egali.
Pai sa știi că nu toți angajații sunt egali...
Tu poți încerca dar nu prea o scoți la capăt cu ei. In orice companie am observat ca atunci când le reproșezi niste lucruri 100% adevărate, te vor privi ca pe oaia neagră a firmei și vor face orice le sta în putință numai sa te facă să demisionezi. In privește egalitatea, știi doar ca peste tot unii sunt mai egali decât alții. Primul job l-am avut la 18 ani și am observat treburile astea cu egalitatea și drepturile mai mult în favoarea altora la o companie in care erau angajați numai pe grade de rudenie, eu doar intrasem pe un post pe care nu l au vrut ei. Sa vezi acolo inegalități când ești singurul outsider.