Stai linistit. Oamenii de genul nu au tupeul sa faca nimic, au gura mare si creierul mic.
Tocmai de creierul ala mic imi era frica...
Eu zic doar sa-l ocolesti, ignori, sa nu iesi neinsotit si daca chiar vezi ca se apropie prea mult de tine, sa mergi la politie cu martorii si mesajele. Omul e nebun, dar de obicei astia care latra atat de tare, nu prea musca.
Eu ca fost student, care a avut deaface cu partea negativa a studentiei: iti zic ca asa ceva este destul de comun.
Eu is de parere ca exagera, daca depui plangere poti sa complici situatia ca pana la urma politaii ce sa ii faca? nu te-a lovit, numa te-a amenintat verbal Iar pentru asa ceva nu ii fac mai nimic.
Ca precautie seara daca il vezi pe strada ai face bine sa il eviti, da in rest la caminele studentesti este "normal" asa ceva.
E posibil ca omul sa aiba probleme la mansarda; in cazul asta poate e mai bine sa lasi lucrurile asa cum sunt. Dar daca e adevarat ca dupa incident tu ai primit pe telefon mesaje de amenintare ( de unde stia nr tau?) asta este grav si se impune sa arati chestia asta superiorilor. Oricum, nu lua decizia decat dupa ce te linistesti si poti judeca "la rece".
Mi-a dat mesaj audio de pe numarul unei prietene ce nu era romanca...ea nu a avut idee ce imi spunea respectivul
Buna seara! In codul penal la art 206 fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Succes!
Am si eu o intrebare deoarece vad ca te pricepi.
Daca cineva ma ameninta ca ma loveste, am voie sa lovesc primul?
Doar daca ma ameninta. Voi fi eu tras apoi la raspundere?
Buna! Doar dacă te amenință nu! conform art.19 alin.(2) din Codul penal, Legitima apărare
(1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.
(2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.
(3) Se prezumă a fi în legitimă apărare, în condiţiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge pătrunderea unei persoane într-o locuinţă, încăpere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de aceasta, fără drept, prin violenţă, viclenie, efracţie sau alte asemenea modalităţi nelegale ori în timpul nopţii.
Poți sa consulți și online. Succes