Nu cred ca ai fost prins de radar, deoarece nu te-au oprit, asa ca nu o sa-ti trimita procesul-verbal de contraventie acasa.
De altfel, in asemenea cazuri, prima data iti trimit o instiintare (daca esti proprietarul masinii) sa te prezinti la politia rutiera pentru a spune cine a condus masina in data, ora si locul respectiv, abia apoi te-ar amenda.
A deci nu-ti trimite amenda acasa, întâi te verifica daca tu ai fost, am înțeles
Unde erai in primul rand? pe autostrada?
daca erai pe autostrada nu iti va veni nicio amenda, este stiut faptul ca in bord afisajul km/h este "decalat" cu cativa km, faptul ca tu aveai afisat in bord 140 km/h in realitate aveai sa zicem maxim 137 km/h, intrucat politia cu radarul sau (pe masina, pistol etc) te amendeaza conform legii incepand cu depasirea vitezei maximale de la +10 km/h (fata de cea maxima), practic nu este baza legala sa te amendeze cand intr-un loc unde ai voie sa circuli cu 130 km/h tu aveai 137 km/h!
daca erai in afara localitatii hmm au fost cazuri cand au trimis prin posta dar atunci cand erau ocupati cu alte chestii si nu puteau opri acei soferi vitezomani, sau atunci cand masina ce trebuia oprita era cu viteza prea mare si oprirea ei ar fi dus la un eveniment!
faptul ca nu ai fost tras pe dreapta, eu zic ca inseamna ca nu iti va veni nimic ca si amenda!
Daca aveau aparatul radar montat, vei primi amenda acasa cu tot cu poza si kilometrajul pe ea.
Cat era viteza avertizata pe acea sosea?
Eu zic ca poti sta linistit. Am patit de cateva ori la fel. Odata eram printr-o localitate aproape de Bucuresti, mergeam cu 120 ( nimeni nu-i perfect, lasati hate ul ca toti am mers cu viteza prin localitate la un moment dat ) soseaua frumoasa cu doua benzi pe sens si libera. Dupa prima curba am dat de radar. Cum eram singurul nebun pe toata soseaua si aveam viteza, deja sarise din masina direct in mijlocul soselei sa ma opreasca. Aveam cred ca vreo 400-500 de metri distanta de radar ( cred ca si mai bine ), am pus imediat frana si am tras pe dreapta iar apoi am dat vreo 10 metri cu spatele pana la prima straduta. Politaiul efectiv o luase pe jos pe marginea soselei catre mine. Cand a vazut ca am luat-o pe o straduta, s-a lipsit si a luat in vizor alt sofer. Au trecut vreo 3 ani de atunci si nici acum nu am primit amenda acasa.
Eu pun pilotul la 139 pe autostrada, verificat si pe Waze.Majoritatea politistilor seteaza radarele sa tiuie la peste 140.Nu se deranjeaza pentru atat de putin.Asteapta bizonii cu 180.acolo e treaba de facut.
Eu ma refer daca imi mai da amenda prin prosta daca nu m-a oprit
Scuze, nu am vazut tot mesajul, am inteles, ma gandesc ca poate sa-mi vina si acasa amenda prin posta, dar cred ca nu își bate capul cu 140 acolo
Daca aveai 140 pe bord, in realitate aveai 130 si ceva, sau chiar 130, depinde de masina, pana acum nu stiu sa existe masina care sa aiba fix aceeasi viteza reala cu cea inregistrata pe bord la o viteza reala mai mare de 100km/h. Plus ca, din ce stiu eu, se admite o marja de 10km/h in plus, nu esti sanctionat contraventional pana la atingerea acestei marje. In cazul tau, esti sanctionat contraventional doar de la 141km/h in sus inclusiv. Si in oras, esti sanctionat doar de la 61km/h in sus inclusiv, presupunand ca limita e de 50km/h. Asa, daca pe tronsonul ala de autostrada, limita e de 100, 110 sau orice limita mai inferioara decat 130, atunci da, sunt sanse realiste sa fii sanctionat. Asa, poti sa fii sanctionat si daca nu incalci legea, dar o contesti in instanta. Sanctionat pe motive reale poti fi doar in cazul in care limita pe tronsonul in care ai circulat e mai mica decat 130. Vorbind la nivel practic, pana la 150km/h sau chiar 160 din ce am auzit, nu prea "isi bat capul" sa trimita amenzi acasa…